Bu haberi yazdır
Tutku Açık'tan kusursuz oyun
Can Pelister, Euroleague TOP 16'da devirdiğimiz Siena mücadelesini enine boyuna değerlendirdi.  
Tutku Açık'tan kusursuz oyun

Bu sezon Beşiktaş'ı en çok Tutku'nun uzun süreli sakatlığı etkiledi. Tutku Açık, 30-40 dakika oynayacak bir oyuncu değil. Ama size 20-25 dakika oynayarak çok şey katabilir. 4/4 2 sayı ve 3/4 de 3 sayı isabetiyle 17 sayı üreten Tutku, 4 de asistle oynadı. Maçın kritik anlarını bu takımda oynayabilecek tek oyuncu var, o da Tutku Açık. Geri kalan hiçbir oyuncuya bu takımda güven olmaz. 35 dakika boyunca berbat oynasa da, o son 5 dakikayı Tutku oynamalı. Hatırlayalım Beşiktaş'ın Fenerbahçe Ülker'e kaybettiği maçı... Son anları o maçta Beşiktaş kimlerle oynadı? Ewing-Christopher-Jerrells! Sonuç ne olmuştu? Fenerbahçe Ülker'de Barış Ermiş maça damgasını vurmuş, Sarı-Lacivertliler de kazanmıştı. Hem tecrübesi, hem de saha görüşüyle Tutku Açık Beşiktaş için çok önemli bir oyuncu. Umarım sezon sonuna kadar herhangi bir sakatlık problemi daha yaşamaz.

MINARD İYİ GÜNÜNDEYDİ

Ricky Minard hakkındaki görüşlerim halen değişmiş değil. Basketbol zekası çok düşük olan bir oyuncu. Beşiktaş'a seviye atlatacak bir oyuncu da değil. 5/6 2 sayı, 1/1 3 sayı isabetiyle 14 sayı üreten Minard, 5 ribaund aldı ve 3 de asist yaptı. Galibiyette önemli rol oynadı ancak bu şut performansı biraz ekstra oldu. Attığı şutlar ve turnikelerin tamamı düzen dışı. O zorlama şutlar ve turnikelere hiç güven olmaz ve her zaman bu kadar yüzdeli de oynayamaz. Olumlu baktığım yönü ise, savaşması. Düşük basketbol zekasını, savaşarak kapatmaya çalışıyor. İyi gününde olması ve Siena takımını da İtalya Ligi'nde oynadığından dolayı tanıması, bu maçta ona yaradı...

TAKIM HALİNDE 20 ASİST

Maçı getiren istatistik belkide takım halinde Beşiktaş'ın 20 asist yapması oldu. Maç başına takım halinde Top 16'da 13 asist ortalamamız vardı. Her zaman üstünü çizdiğimiz nokta, asistlerdi belkide. Pivot rotasyonunu çok beğenmediğim Siena'ya karşı zaten ribaundlarda üstünlük kurmamızı bekliyordum. Cemal Nalga'yı da performansından dolayı tebrik etmek gerek. Kenardan gelere 16 dakika sahada kaldı ve 8 sayı-6 ribaund ile takıma çok iyi katkı verdi. Yine 18 top kaybı yaptığımızı görüyoruz. Hücumda çok basit top kayıpları yapıyoruz ve bunların hepsi hücumda takımın bir düzeni olmamasından kaynaklanıyor. Maç başına 16 top kaybıyla şu anda Euroleague Top 16'da bu alanda lideriz. Euroleague bitiyor olabilir ama ligde play-offlarda Euroleague seviyesinde geçecektir. Artık hedef Türkiye Ligi'nde başarıysa, bu top kayıplarına bir an önce önlem almak gerek.

Maçın sonunda Daniel Ewing ile de sohbet etme şansım oldu. Ewing, 2 hafta sonra parkelere döneceğini söyledi. Bunu da ekleyelim...

Pazartesi günü oynanacak Galatasaray Medical Park maçının önemi çok büyük. Siena galibiyetinin ardından Galatasaray galibiyeti, bu takımı çıkışa geçirecektir. Ancak gelecek bir mağlubiyet tekrar başa sarmamıza neden olabilir. Beşiktaş taraftarının takım ne kadar kötü olursa olsun Galatasaray maçında tribünleri doldurması gerekiyor. Siena galibiyetinin ardından belkide bu maç bir dönüm noktası olabilir.

Can PELİSTER - Twitter'dan takip etmek için: twitter.com/canpelister

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL