Bu haberi yazdır
Christopher bu seviye için yetersiz
Can Pelister, Euroleague TOP 16'da henüz galibiyet sevinci yaşayamayan ekibimizin son oynadığı Barcelona maçını değerlendirdi.  
Christopher bu seviye için yetersiz

Takım olarak maça savunmada çok iyi başladık. Maç boyunca da savunmadaki performanstan ben şahsen memnunum. Keza, ben oyuncuların bu maçtaki gayretinden de, hemen hemen memnun olduğumu söyleyebilirim. Fakat yine hücumda çok büyük sıkıntı yaşadık. Hücumda Vidmar'ın ilk ve ikinci periyotlardaki iyi oyununun durmasının ve Muratcan'ın da ikinci yarıya devam edememesinin ardından takım son periyotta 11 sayı atabildi. Maçı tekrar izlerseniz, pick&roll ve birebir zorlama dışında doğru düzgün bir hücum organizasyonumuzun (setimizin) olmadığını göreceksiniz. Can Akın, Patrick Christopher ve Cevher Özer'in de kritik anlarda attığı şutlar girmeyince, Barcelona çok kötü oynadığı bir maçı kazanmasını bildi.

CHRISTOPHER BU SEVİYE İÇİN YETERSİZ

Patrick Christopher 30 dakika oynadığı maçta sayı üretemedi. Top 16'da ilk oynadığımız Khimki maçında 20 sayı üreten Christopher, son oynanan 3 maçta oldukça etkisiz ve kötü oynuyor. Bence şu anda Euroleague'in en istikrarsız şutörü olabilir Patrick. Yaklaşık olarak 30 dakika sahada kalan bir oyuncunun hiç sayı üretememesi kabullenilemez bir durum. Hele ki siz bu oyuncuyu takıma skor katkısı yapsın diye alıyorsanız. Erman Kunter de basın toplantısında, Christopher'ın bu seviye için yetersiz olduğunu söylemiş yani benim görüşümü de doğrulamış.

MURATCAN'IN SAKATLIĞI TAKIMI ETKİLEDİ

İlk yarıda 12 dakika sahada kalan Muratcan, hücumda özellikle de topu takımın iyi paylaşmasını sağladı. İlk yarıda 5 asist yapan Muratcan, sakatlığı nedeniyle 2. yarıda oyuna devam edemedi. Hele ki Serhat'ın yokluğunda takımı oldukça etkilediğini söylemek mümkün bu sakatlığın. Umarım ciddi bir şeyi yoktur. Tutku'nun da sakatlığının ardından, onun da sakatlığı yerli rotasyonunu çok kötü etkiler.

MESAJ YERİNE GİTMİŞ

Doğru-yanlış bilemem, olayı gözlerimle de görmedim. Koç böyle bir karar almış, saygı duymak gerekir. Ama Serhat'ın hala bir saygısızlık yaptığını düşünmüyorum. Kaldı ki Ewing ile kavga ettiği söyleniyor ama benim duyduğuma göre kesinlikle öyle bir şey olmamış. Barcelona maçının hemen öncesinde alınan bu karar, oyuncuları bence etkilemiş. Herkes kendine sanki gelmiş gibi. Diğer oynanan maçlarda göremediğimiz savaşmayı bu maçta gördük. Evet, skor kötü. Ama ben oyuncuların mücadelesinden oldukça memnunum. Barcelona'yı belki yenemezsin ama bu savunma ve bu mücadeleyle bu grupta Beşiktaş kendi evinde bazı takımları eli boş gönderebilir. Tabikide bu mücadele ve kazanma hırsı devam ederse...
Şimdilik bu kadar. Önümüzdeki hafta Siena deplasmanında olacağız. Bobby Brown'ın liderliğinde şu anda adeta uçuşa geçmiş durumdalar. Olympiakos deplasmanından da Brown'ın basketiyle 72-74 galip döndüler ve 4'te 4 yaptılar. Mutlaka Brown'a özel bir önlem almak gerekir, Erman hoca da zaten bunu düşünmüştür. Umarım aynı mücadeleyi orada da görürüz... Sağlıcakla kalın.

Can PELİSTER -

Twitter'da takip etmek için: twitter.com/Can_TB

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL