Bu haberi yazdır
Artık sabır kalmadı
Can Pelister, ardı ardına alınan kötü sonuçların ardından dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.  
Artık sabır kalmadı

Beşiktaş Erkek Basketbol takımının hem Euroleague, hem de Beko Basketbol Ligi'ndeki kötü gidişatı devam ediyor...

Maça Beşiktaş iyi başladı. Ama eminim ki Beşiktaş'ı sezon başından beri takip eden birisi, maçın sonunda Beşiktaş'ın öyle veya böyle kaybedeceğini biliyordu. Sistem yok, düzen yok... Tamamen birebir zorlamalardan oluşan hücumlar! Ne beklenebilir ki?

Gelen gideni aratıyor...

Ricky Minard geldiği gün, İtalya'daki 2 maçını izledim. Ardından İtalya'daki basketbol yazarı arkadaşım Emilliano Carchia ile de konuştuğumda, Minard'ın berbat bir oyuncu olduğunu söylemişti. Maalesef ki dedikleri çok doğru... Basketbol zekası neredeyse hiç yok! Elbette her takımda çok iyi basketbol zekasına sahip oyuncular olacak diye bir kaide yok. Ancak bir takımda basketbol zekası düşük oyuncu sayısı bu kadar fazlaysa, sıkıntı var demektir. "Nedir bu Minard'ın artısı?" diye sorarsanız, "Delici oyuncu, penetre ediyor" cevabını alırsınız herhalde çoğu kişiden. Ama maalesef ben onu da göremedim. Minard, Jerrells'ı mumla aratıyor... Can Akın ve Tutku Açık'a güvendi hoca ama maalesef ikisi de herhangi bir katkı yapamıyor takıma. Ben de isterim Tutku oynasın, Jerrells tarzı oyuncular oynamasın ama bir kere sezona Jerrells ile başladıysan, bitirmelisin.

7/19 Serbest atış!

Banvit seviyesindeki takımlara karşı 7/19 gibi felaket bir yüzdeyle serbest atış atıyorsanız, kazanma ihtimaliniz çok azdır. Hele ki maçın kritik anlarında bu serbest atışları kaçırıyorsanız, Banvit fişi çeker! Nitekim öyle de oldu... Vidmar'ın serbest atış çizgisinde çok kötü olduğunu biliyoruz. Ama ligde 1/8 attığı Tofaş maçı dışında bu kadar kötü serbest atış attığı bir maç hatırlamıyorum. Vidmar'ın ortaya koyduğu mücadeleden sonuna kadar memnunum ama 0/7 gibi bir yüzde de yakışmadı.

Çoğu Beşiktaşlı basketbolsever, "Bu sezon bir an önce bitsin" diyor... Haksız da değiller aslında. Euroleague'de tek bir galibiyet bile yok, ligde keza ilk 5'te bulunan Banvit-Fenerbahçe-Galatasaray-Efes-Karşıyaka'ya karşı henüz galibiyet yok tabii ki taraftarda kızıyor. Kızmamak elde değil... Kupa veya Euroleague'de son 8'e kalsın diye bir beklenti yok ama en azından evinde Karşıyaka'yı, Banvit'i veya Fenerbahçe'yi yeneceksin. Karşıyaka-Banvit hem içeride ve dışarıda kaybediyorsan, sezon 'kafa' olarak bitmiş demektir. Güzel şeyler yazmak isteriz ama maalesef bu sene bazı şeyleri eleştirmek zorundayız. Sağlıcakla kalın...

Can PELİSTER - twitter.com/canpelister

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL