Bu haberi yazdır
Kadınlarda play-off neden olmasın?
Basketbol takımlarımızı yakından takip eden Can Pelister, kadın basketbol takımımızla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.  
Kadınlarda play-off neden olmasın?
Beşiktaş Kadın Basketbol takımının ikinci yarıdaki çıkışı devam ediyor… İlk yarıda 1 yabancı, genç ve tecrübesiz oyuncularla mücadele eden Beşiktaş Kadın Basketbol takımı, ikinci yarıya fırtına gibi başladı.

İkinci yarıda çıktığı ilk 5 maçın 5’ini de kazanan Dişi Kartallar, Akatlar’da Kayseri KASKİ’yi yendikten sonra, deplasmanda geçtiğimiz gün Edremit Belediyesi’ni de 81-83 mağlup etti.

JOVANOVIC GALİBİYETİ GETİRDİ


Milica Jovanovic, Edremit Belediyesi karşısında 34 dakika sahada kaldı ve 28 sayı-6 ribaund-5 asist ile galibiyeti getiren oyuncuların başında geldi. Jovanovic’e Bjelica 14 sayı-9 ribaund-3 asist, Hayes 11 sayı-3 ribaund ve Özge 12 sayı-12 ribaund ile yardım etti. Jovanovic iyi oyunculuğunun yanı sıra çok da iyi bir karakter. Onun gibi bir lideri olması takımın çok ama çok önemli. Belki de Beşiktaş Erkek Basketbol takımının bu sezon yaşadığı en büyük sorun, yabancı oyuncuların karaktersizliği…

TARAFTAR DESTEĞİ ŞART


Hafta sonu Galatasaray ile Akatlar’da oynanacak maçta taraftarın da desteğiyle galibiyet gelebilir. Galatasaray’da maddi kriz nedeniyle Lindsay Whalen takımdan ayrıldı. Galatasaray, Whalen’ın gidişinin ardından kadrosuna Eshaya Murphy ve Lindsey Harding’i kattı. 2 oyuncuda bildiğim kadarıyla hafta sonu oynayamayacak. Bu durumda olan Galatasaray’a karşı özellikle Beşiktaş’ın şansı oldukça yüksek. Ancak altını çizmemiz gereken etken bence taraftar. Eğer Beşiktaş taraftarı Cumartesi günü tribünü doldurursa, çok çekişmeli bir maç seyredeceğimizden eminim.

PLAY-OFF NEDEN OLMASIN?

İkinci yarıda gelen 5 maçlık serinin ardından herhalde play-off şansını konuşmak yanlış olmaz. Biraz zor gibi gözükse de, bu takım böyle oynadıktan sonra play-off’da gelecektir. Beşiktaş Kadın Basketbol takımının kalan 8 maçta fikstürü şöyle: Galatasaray (E), İstanbul Üni. (E), Botaş (D), Canik (E), Mersin (D), Homend Antakya (E), Fenerbahçe (D), TED (E).

Özellikle de içeride oynanacak olan Galatasaray, Üniversite, Canik, Homend ve TED maçları çok önemli. Deplasmanda oynanacak olan 3 takımda çok güçlü. İçeride oynanacak olan 5 maçtan en kötü 4 galibiyet almamız gerekiyor. Şansımız zor ancak imkansız değil. Ayrıca takım bu kadar iyi giderken umarım yönetim maaş konusunda gecikme yapmaz. Türk oyuncular bir şey demez ama yabancılar sıkıntı yaratabilir. Umarım alınan oyuncuların parası gününde ödenir…
Sağlıcakla kalın.

Can PELİSTER / twitter.com/canpelisterKarakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL