Bu haberi yazdır
Zor ama imkânsız değil
Can Pelister, Euroleague'de TOP 16'ya kalan takımımızın şansını enine boyuna değerlendirdi.  
Zor ama imkânsız değil
Beşiktaş Erkek Basketbol takımı, THY Euroleague’de Top 16’ya kalmayı başardı. Gruplar son oynanan maçların ardından belli oldu.

Beşiktaş, Top 16’da Regal Barcelona, Fenerbahçe Ülker, Maccabi Tel-Aviv, Montepaschi Siena, Caja Laboral, BC Khimki ve Olympiakos ile karşılaşacak.

İLK MAÇ KHİMKİ İLE ABDİ İPEKÇİ’DE

Top 16’da ilk maçın BC Khimki ile Abdi İpekçi’de oynanacak olması çok büyük bir avantaj. Bu grupta Beşiktaş’ın son 8’e kalması için kazanması gereken maçlardan bir tanesi. Bu maçta taraftarın desteği de belirleyici noktalardan bir tanesi olacaktır diye düşünüyorum. Abdi İpekçi’de yaratılacak baskı, Khimki karşısında çok önemli bir galibiyeti getirebilir. Bundan dolayı Khimki maçında taraftarların salonu doldurup, sonuna kadar takıma destek olması gerek.

DEPLASMANDA HEDEF MAÇLARI


Gruba baktığımız zaman; Maccabi Tel-Aviv, Olympiakos ve Regal Barcelona gibi çok önemli 3 tane takım görüyoruz. Kaldı ki bu 3 takımı da deplasmanda yenmek neredeyse imkansız. Tabiki basketbolda hiçbir şey belli olmaz ancak ‘bu takımları deplasmanda yeneceğiz’ demek, hayalcilik olur. Ancak Montepaschi Siena ve Caja Laboral maçları deplasmanda kazanılabilecek maçlar. Fenerbahçe Ülker karşısında Ülker Sports Arena’da oynanacak maçta da karşı taraf iyi bir atmosfer yaratacaktır. Sonuçta derbi, hem de Avrupa Basketbolunun en üst seviyesinde. Deplasman olarak hedef Siena, Caja Laboral ve belki de Khimki maçları olmalı. Bu 3 maçtan çıkarılacak 2 galibiyet gruptan çıkmayı kolaylaştıracaktır.

ABDİ İPEKÇİ’DE OYNANACAK MAÇLARIN ÖNEMİ BÜYÜK

Yukarıda Khimki maçında da birçok kez belirttiğim gibi, Abdi İpekçi’de oynanacak olan maçlar çok ama çok önemli. Ewing ve Cemal’in takıma uyum sağlaması ve katkı vermesi durumunda Beşiktaş bu grupta içeride Barça dışında bence her takımı yenme ihtimali var.

Kısacası, gruptan çıkmak zor… Ama imkânsız değil. Anadolu Efes’in bulunduğu E Grubu’na baktığımız zaman, bu grup o gruba göre çok çok daha kolay. Top 16’da bütün takımlar %100’üyle oynayacak. Çünkü sıralama, Play-Off’lar için çok önemli. Umarım hem Fenerbahçe Ülker, hem de Beşiktaş gruptan çıkar. Top 16’ya üç takımla katılmak çok güzel ancak önemli olan buradan sonra devam edebilmek. Efes’in işi o grupta biraz zor gibi gözüküyor. Ancak Beşiktaş ve Fenerbahçe Ülker’in son 8 için şansı var. Umarım Euroleague Top 16’da Beşiktaş’a yakışan bir takım seyrederiz, sağlıcakla kalın…

Can PELİSTER – Twitter’da takip et: @Can_TBKarakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL