Bu haberi yazdır
Büyük maç kazanamama sorunu
Can Pelister, basketbol takımımızın kendisine denk veya kendisinden daha iyi takımlarla karşılaştığı maçlarda yaşadığı sorunları yazdı.  
Büyük maç kazanamama sorunu

Beşiktaş Erkek Basketbol takımının “Büyük maç kazanamama sorunu” kaldığı yerden devam ediyor… Bu sezon başında aslında bu biraz belli olan bir durumdu. Hem Euroleague’de, hem de Türkiye Ligi’nde takımın büyük maçlarda çok büyük sorun yaşadığını görüyoruz. Kaldı ki Top 16’da belirttiğim gibi önceki yazımda bütün maçlar çok önemli ve büyük maçlar olacak.

Dün Anadolu Efes maçında Erman Kunter’in de yapmış olduğu hatalar vardı. Kendisi de zaten yaptığı hataları basın toplantısında kabul etmiş. 3. Periyotun başında takım yenik duruma düşmüşken bir mola almak gerekirdi. Cevher Özer kötü günündeyken hocanın onunla devam etmesi ve Cemal Nalga ısrarı sadece hocanın bana ve çoğu kişiye göre yaptığı yanlışlar.

Ama benim bu konuda çok ciddi ve net bir tepkim var. Erman Kunter de her koç gibi hata yapabilir ve yaptığı hatanın ardından eleştirilebilir. Fakat terbiyesizlik yapmanın hiç lüzumu yok. Ne ben, ne de siz Erman Kunter kadar bu işin içindesiniz. Ve eminim ki hiçbirimiz de onun basketbol bilgisine yaklaşamayız. Elbette herkesin bir basketbol görüşü vardır. Ama saygı çerçevesinde yapılsın bu eleştiriler ve yorumlar. Tıpkı yukarıda benim yaptığım gibi. Unutmayın ki bu takım başarısız olursa en büyük suçlu Erman Kunter değildir ve olmayacaktır.

CURTIS JERRELLS?

Sezon başından beri bir görüşüm var… Beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Orasını hiç bilemem. Jerrells gibi oyun kurucum olacağına, hiç olmasın. Tutku Açık, Can Akın ve geçen sezondan Mehmet Yağmur kadroda kalsın daha iyidir! Neden mi? Dün çok iyi gördük. Takım hiç umurunda değil ki adamın… Maç sonunda istatistik hanesine ne yazdırmış ona bakıyor. Jerrells ve belki de Christopher dün iyi oynasa da, iki oyuncuya verilecek parayla çok net David Hawkins bu kadroda 1.2 milyon dolar verilerek tutulurdu. Hawkins tutulmasa bile saha içinde doğru düzgün liderlik yapılacak bir oyuncusu olabilirdi Beşiktaş’ın. Jerrells ile keşke yollar ayrılsa, gram üzülmem. Ama ben bana büyük maç kazandıracak oyuncuya büyük oyuncu derim! Kaybedeceksem de Jerrells’ın bireyselliğiyle değil, Can Akın-Tutku Açık-Mehmet Yağmur gibi oyuncularla kaybederim.

Bu sezonki takım gerçekten çok dengesiz oynuyor. Bir maç iyi sinyal veriyorlar, ikinci maç bir bakıyoruz takım yine aynı. Bu sezon beklentileri biraz düşük tutmak gerekiyor sanırım. Büyük maç kazanamayan bir takımdan kupa ve kupalar beklemek biraz hayal olur. Umarım takım düzelir fakat bu sezon gerçekten Beşiktaş için zor bir sezon olacak. Top 16’da gönül ister iyi şeyler yapsın ama bu takım böyle oynarsa Top 16’da da işimiz zor. Güzel şeyler yazmak dileğiyle...

Can PELİSTER – Twitter’da takip et: @Can_TB

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL