Bu haberi yazdır
'Basketbol için tarihi gün'
Yazarlarımızdan Can Pelister, basketbol şubemizle ilgili olarak mali kongrede alınan kararı değerlendirdi.  
'Basketbol için tarihi gün'

Beşiktaş Basketbolu adına tarihi bir gün yaşadık... Basketbol'un A.Ş'ye geçişi konusunda, yönetim kuruluna gereken yetki verildi.

Basketbol'un futboldan ayrılmasını yıllardır bekliyorduk. Yıldırım Demirören döneminde basketbolun ana gelirleri olan iddaa, Lig TV, Beko ve sponsor gelirlerinin futbola aktarıldığını hepimiz biliyorduk. Artık böyle olmayacak.

Basketbol tamamen futboldan ayrılacak ve "Beşiktaş Basketbol Kulübü" olarak anacağız bu takımı. 1 tek kuruş bile futbola gitmeyecek ve sponsorların bu takıma bakış açısı değişecek. Çoğu sponsor, paranın futbola harcanacağını bildiği için yıllardır bu takıma uzak durdu. Ama şimdi, o para sadece Beşiktaş Basketboluna harcanacak.

Özellikle A.Ş olduktan sonra bu şubenin başında bir CEO olacak. Kim mi? Bence Erman Kunter olmalı... İhsan Bayülken ismi her ne kadar geçse de, bence Erman Kunter CEO olarak Beşiktaş'ı çok daha iyi yerlere getirebilir. İyi koç bulunabilir, ama iyi yönetici bulmak zordur. Bu işi şu anda en iyi yapacak kişi, Erman Kunter'dir. Tabii Erman hocanın görüşünü bilemiyorum ama CEO olması Beşiktaş adına çok çok daha yararlı olacaktır.

Maalesef altyapımız çok kötü. A Takımda oynayabilecek seviyede koskoca altyapıda toplasan 5 tane oyuncu belki çıkar. Erman Kunter bunun farkında ve altyapıda da değişiklikler olacak. Hem yurt içi, hem yurt dışı scouting çalışmalarıyla birlikte yetenekler bulunacak ve Beşiktaş Basketbol Kulübü'ne kazandırılacak. Her şeyden önce Beşiktaş, altyapısına önem verecek. Erman Kunter'in en büyük arzusu, altyapıyı düzene sokmak. Altyapısı olmayan bir takım, ne kadar başarılı olabilir ki?

Scouting dediğimiz sistemi Türkiye'de getirmek Basketbol adına kolay değil. Sonuçta bunu yapan insanlar koçlar ve her koç, takım çalıştırmak ister. Neticede koç ile scout'un aldığı para bir değil. Umarım o konuda da gerekli fedakarlıkları yapacak Beşiktaşlılar bulunur. Bana kalırsa, çok sayıda o görevi layıkıyla yerine getirebilecek Beşiktaşlılar var.

Kısacası, Basketbolda güzel günler gelecek... Sabretmek gerekiyor. Eğer Kunter'in istediği planlar gerçekleşirse, Beşiktaş Basketbol Kulübü'nü iyi bir yerde göreceğiz.

Sağlıcakla kalın.

Can PELİSTER - twitter.com/canpelister

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL