Bu haberi yazdır
Büyücü Samet Aybaba
Yazarlarımızdan Eray Emin Aydemir, 3-1 kazanılan Kayserispor maçı ile ilgili dikkat çekici tespitlerde bulundu.  
Büyücü Samet Aybaba

Yazının girişinde söylüyorum başlıktaki ironiyi atlamayın...

Tabii ki Samet Aybaba büyücü değil. Ancak Kayserispor karşısında öyle bir hamle yaptı ki adeta sarı kırmızılı takıma giden maçı Beşiktaş'a çevirdi.

O kadar alışmışız ki maça müdahale için geri düşmeyi veya 70. dakikayı bekleyen teknik direktörlere, Samet Aybaba'nın ilk yarının ortasında yaptığı değişiklik bünyeye garip geldi. Malum ülkede oynanan futbol bir garip olduğu için Aybaba'dan bir Premier League menajeri tarzı  hamle herkesi şaşırttı.

Ne mi yaptı Samet Aybaba?

Hemen anlatayım...

Bazen futbolcular kötü günlerinde olabilirler. İyi konsantre olamayabilirler hatta amatörlük yaparak maça hiç hazırlanmamış da olabilirler. Ersan'ın durumunu ben kötü gününde olmasına bağlıyorum. Kötü bir günündeydi ve maça tutuk başladı. Müdahalelerde gecikti, adamını kaçırdı. Ancak Samet Aybaba bu kötü gidişi çabuk gördü. Daha doğrusu görmesi gereken zamanda gördü ve oyuna müdahele etti. İbrahim Toraman'ı asıl bölgesi stopere çeken ve Ersan'ın yerine Veli Kavlak'ı sahaya süren Aybaba yokuş aşağı giden takımı bir anda ayağa kaldırdı.

İşte büyük takım teknik direktörü böyle olur.

Emin olun o Samet Aybaba, oyundan çok erken çıkardığı Ersan Adem Gülüm'ün de mutlaka kalbini alacaktır.

Gelelim maçtaki diğer ayrıntılara...

Maddeleyerek gidersek;

1- Çok pozisyon veriyoruz...

2- Oyunda inişlerimiz çıkışlarımız fazla oluyor tempoyu tutturamıyoruz

3- Kadro derinliğimiz çok sıkıntılı...

İlk madde için söylenecek pek bir şey yok... Aybaba ve kurmayları devre arasında mutlaka bu konunun üzerine eğilmek zorundalar. Kayserispor karşısında McGregor kalesinde devleşmeseydi maç bambaşka bir seyre girebilirdi. Eğer savunmayı toparlayamazsak işimiz zor.

İkinci madde ise tamamen takım ile alakalı. Savunma bölgesinde doğan endişe tüm takıma yansıyor. Savunmayı düzelttiğimiz an bu madde de otomatik olarak hallolacaktır.

Üçüncü madde ise çok kritik. Beşiktaş şu ana kadar gösterdiği performans ile beklentileri aştı ancak büyük takım taraftarları için başarının tarifi nettir... Şampiyonluk...

Eğer şampiyon olmak istiyorsa Beşiktaş, forvet hattı ve sol tarafını hem ofansif hem de defansif olarak takviye etmeli...

Başka bir anlatımla bu bölgede 3 tane nokta transfer olmalı. Eğer yönetim transferler noktasında doğru hamleler yaparsa bazı aklı evvellerin 'ilk 10'a giremez' dediği Beşiktaş sezon sonunda şampiyonluk turu atar.

Kalın sağlıcakla...

Eray Emin Aydemir

twitter: https://twitter.com/ErayEAydemir

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL