Bu haberi yazdır
Bu onun son şansı
Can Pelister, yeni transfer Vladimir Dasic'in kariyerini enine boyuna incelediği yazısında Beşiktaş'ın oyuncu için son şans olduğunu belirtti.  
Bu onun son şansı

Erkek Basketbol takımımız geçtiğimiz günlerde Karadağlı forvet Vladimir Dasic ile 1 senelik sözleşme imzalandığını duyurdu.

Dasic, Karadağ milli takımıyla çok iyi bir performans sergiliyor. Dün de Estonya karşısında takımının en önemli oyuncularından birisi olduğunu gösterdi. Gelin hep birlikte Dasic’i daha yakından tanıyalım, bu oyuncu Buducnost’dan buralara kadar nasıl geldi?

MUHTEŞEM BİR TURNUVANIN ARDINDAN GELEN TEKLİFLER

2008 U20 Avrupa Şampiyonası’nda Karadağ ile muhteşem bir turnuva geçiren Dasic, dikkatleri üzerine çekmiştir. Turnuvanın sayı kralı olan forvet, ribaundlarda da turnuva genelinde üçüncü olmuştur (22.8 sayı-8.9 ribaund ortalamaları).

24 yaşındaki forvet, jenerasyonunun en iyi oyuncularından birisi olarak gösteriliyordu. Herkesi U20 Avrupa Şampiyonası’nda etkilemiştir. 2009 NBA Draft’ına hazırlanan genç oyuncu, ikinci turda seçilmek istemediğinden dolayı 2009’da NBA Draftı’na son anda katılmama kararı almış, ‘seneye katılırım’ demişti.

Buducnost alt yapısından yetişen Dasic hakkında 2009 yılında birçok dedikodu çıkmıştır. Adı önce Partizan ve Barcelona’yla anılan Dasic, 22 Ağustos’ta Real Madrid’e transferini doğrular ve transferi hakkında şöyle der: “Real Madrid çok iyi bir takım kurdu. Benim için bu gibi kalitede oyuncularla oynamak bir onur. Tabiki Ettore Messina gibi bir koçla çalışacak olmam beni heyecanlandırıyor.”
26 Ağustos’ta resmen Avrupa deviyle anlaşmıştır.

YENİ BİR MACERA: REAL MADRİD

Real Madrid forması altında 7 ACB, 4 Euroleague maçına çıkan Karadağlı forvet, Erman Kunter’in de deyişiyle, genç yaşta Real Madrid forması giyince şaşırmıştır. Şubat ayında ACB ligi ekiplerinden Gran Canaria’ya kiralanır.

YENİ ADRES: GRAN CANARIA

Vladimir Dasic, ACB liginde Gran Canaria ile 4 maça çıktıktan sonra antrenmana gemlemezlik yapar ve Gran Canaria’nın koçu Pedro Martinez, oyuncuyu gözden çıkarır. 16 Şubat 2010’da basın toplantısında Dasic’in kiralık sözleşmesini feshettiklerini şu cümlelerle söyler koç Martinez: “Dasic ile yollarımızı ayırmaK zorunda kaldık. Her iki taraf içinde en iyisi bu olacaktır. Dasic buraya adapte olamadı. Takım arkadaşlarına da saygı duymadığını düşünüyorum.”

İSTENMEYEN ADAM DASİC

Gran Canaria’dan Real Madrid’e geri dönen ve Madrid’e döndükten sonra Ettore Messina’nın beklentileri genç oyuncudan düşmüştür. AS Gazetesi başta olmak üzere İspanyol basını 21.04.2010 tarihinde Dasic’in sezon sonunda sözleşmesinin feshedileceğini yazmıştır. Ve 21.06.2010’da Real Madrid beş oyuncusunun sözleşmesini feshetmiştir: Rimantas Kaukenas, Marko Jaric, Van den Spiegel, Travis Hansen ve Vladimir Dasic.

3. ADRES: VIRTUS ROMA

2010-2011 sezonunda Virtus Roma’ya transfer olan Dasic, burada ilk sezonunu iyi geçirir. Ancak ikinci sezonunun başlangıcında kötü performansı nedeniyle İtalya temsilcisi Vladimir Dasic ile yollarını ayırır. 23 Aralık’ta yolların ayrıldığı resmileşir.

KISA SÜREDE DÖRDÜNCÜ TAKIM: UNION OLIMPIJA

5 Ocak 2012 tarihinde Karadağlı forvet, Slovenya’dan Union Olimpija takımıyla anlaşır. Telemach liginde 14, Adriyatik liginde 13 maça çıkan Dasic, Adriyatik liginde 9.3 sayı-4.5 ribaund-1.3 asist, Telemach liginde ise 12.6 sayı-5.9 ribaund-1.1 asist ortalamalarıyla oynar. Sezon sonunda oyuncu serbest kalır.

SON ŞANŞ BEŞİKTAŞ

Yaklaşık 2 gün önce Beşiktaş, Vladimir Dasic’in transferini açıkladı. Bu Dasic’in artık üst seviyedeki son şansı. Eğer bu şansı da iyi değerlendiremezse, 25 yaşından sonra Euroleague’de bir takımın ona böyle bir sorumluluk vereceğini pek zannetmiyorum. Beşiktaş Dasic’i alarak çok büyük bir kumar oynadı. Dasic’te ona verilen sorumluluğun ve yüksek seviye için son şansının olduğunu farkında.
24 yaşında ve hala bizlere 2008 U20 Avrupa Şampiyonası’nda turnuvanın yıldızı olan Dasic’i izletebilecek yeteneğe ve fiziğe sahip. Hatta bence Dasic’e 4 yıl önceki Dasic’i izletmek yararlı olacaktır. Yeter ki kafa olarak istesin ve burada başarılı olmak için çalışsın.

Umarım bizlere 4 yıl önceki Dasic’i izletir.

Can PELİSTER – Twitter: @Can_SB

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL