Bu haberi yazdır
Partizan'da Lucic'e dikkat
Yazarlarımızdan Can Pelister, Cuma günü karşı karşıya geleceğimiz Partizan'ı enine boyuna inceledi.  
Partizan'da Lucic'e dikkat
Beşiktaş Erkek Basketbol takımı tarihinin ilk THY Euroleague maçında, Sırbistan’ın Partizan takımıyla Cuma günü Abdi İpekçi’de karşı karşıya gelecek.

YAŞ ORTALAMASI 20!


Partizan senelerdir istikrarlı ve genç kadrosuyla bu Arena’da devam ediyor. Kadrolarında 2 Amerikalı, 1 Fransız ve 1 de Letonyalı bulunuyor. Dediğim gibi kadronun yaş ortalaması 20. Genç, dinamik ama bir o kadar da tecrübesiz bir takımlar. Cibona Zagreb ile geçtiğimiz hafta deplasmanda oynadıkları karşılaşmada 26 top kaybı yaptılar ve 80-72 kaybettiler.

LUCIC’E DİKKAT

Partizan alt yapısından çıkan 23 yaşındaki Vladimir Lucic, geçtiğimiz hafta Cibona karşısında oynadığı oyunla bir kez daha kendini göstermiş oldu. Lucic,Cibona karşısında 25 sayı-5 ribaundluk performansıyla oynasa da mağlubiyeti engelleyememişti. Öte yandan 21 yaşındaki 2.13’lük yeni transferlerinden pivot Dejan Musli de sezona iyi başladı. Partizan’la Adriyatik liginde 3 maça çıkan Musli, 12 sayı-8.3 ribaund-1.3 blok ortalamalarıyla oynadı.

TARAFTARIN ÖNEMİ BÜYÜK

Bu karşılaşmada Beşiktaş taraftarına çok büyük bir iş düşüyor. Rakip takım Partizan taraftarlarının basketbol maçlarında yarattıkları atmosferi Youtube’dan izleyebilir Beşiktaş taraftarları. Karşı taraf tecrübesiz ve genç bir takım. Yaratılacak iyi bir atmosferde tıpkı Cibona maçındaki gibi Partizan’ın top kayıpları artacak ve sayısız hata yapacaklardır. Sadece bu maç değil Euroleague’de oynanacak her iç saha maçında Beşiktaş taraftarının yaratacağı atmosfer çok önemli olacak.

VUJOSEVIC YUVAYA DÖNDÜ, WESTERMANN’I GETİRDİ

Karadağlı tecrübeli koç Dusko Vujosevic yönetiminde bu sezon Partizan, kadrosuna bir de çok önemli ve gelecek vaad eden bir oyuncuyu kattı: Leo Westermann. ASVEL’den Partizan’ı seçen Fransız guard, Dusko Vujosevic gibi genç oyuncuları keşfetmekte ve geliştirmekte belki de Avrupa’nın en iyisi olan bir koçla çalışacak olmanın mutluluğu içerisinde. Westermann’da yine dikkat edilmesi gereken bir isim. 20 yaşında ve geleceği çok parlak, bu sezonda önemli işlere imza atabilir. Şimdiden takip edilmesi gereken bir isim.

GRUPTAN ÇIKMANIN REÇETESİ

Şu bir gerçek ki eğer gruptan çıkmak istiyorsak, grubumuzdaki iç saha maçlarını kazanmamız lazım. İlk 2’de CSKA ve Barcelona olacaktır ancak geriye kalan 3 takım, yani Brose Baskets Bamberg, Lietuvos Rytas ve Partizan’la içeride yapacağımız maçları %100 kazanmamız lazım. Bir de deplasmanda geleek galibiyetle Beşiktaş Top 16 vizesini alacaktır. Barcelona ve CSKA’yı iç sahada yenebilir miyiz, zor. Ama imkansız diye bir şey yok. Fakat kolay yol varken, zora sokulmamalı şans. Kısacası, evdeki maçlar kaderi belirleyecektir.

Umarım Partizan karşısında güzel bir sonuç alınır, Euroleague arenasına galibiyetle başlarız ve ben de maçın ardından burada güzel şeylerden bahsederim. Ayrıca Khimki karşısında Fenerbahçe Ülker’e, Olimpia Milano karşısında da Anadolu Efes’e başarılar dilerim…

Can PELİSTER – Twitter’da takip etmek için: twitter.com/Can_TBKarakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL