Bu haberi yazdır
Transferde hız kesmiyoruz
Petravicius hakkında Emilliano Carchia ” Onun en büyük problemi sakatlığa yatkın bir oyuncu olması. Burada (Armani Jeans Milano) geçirdiği 2 yılın çoğunu sakatlıkla geçirdi. Atletik değil ancak kalıplı bir oyuncu.  
Transferde hız kesmiyoruz

Kısa bir süre önce basketbolda yaptığımız, yerli ve yabancı transferleri değerlendirmiştim. Tabii takımımızın bu süreçte çoğu isimle temasta oldu. Eze transferinin olmamasının ardından alınacak yabancı sayısı ikiye çıktı. Beşiktaş Basketbol takımı şu sıralarda Petravicius ve Erceg’i bitirmek üzere. Bu konuda araştırmalar yaptım ve Sportandobasket.net editörü Emilliano Carchia ile konuşarak özellikle de Petravicius hakkında bilgiler aldım. Kendi yorumumla bu bilgileri size aktaracağım..

Marijonas Petravicius

Dediğim gibi bu oyuncu hakkında bazı bilgiler aldım. Petravicius hakkında Emilliano Carchia ” Onun en büyük problemi sakatlığa yatkın bir oyuncu olması. Burada (Armani Jeans Milano) geçirdiği 2 yılın çoğunu sakatlıkla geçirdi. Atletik değil ancak kalıplı bir oyuncu. Pick&Roll oyunlarında çok iyi bir oyuncu. Umarım orada da çok fazla sakatlık geçirmez. Çünkü burada çok sakatlık geçirdi. Beşiktaş’a tebrikler!’’ dedi.

Kendi kişisel yorumuma gelecek olursak.

Carchia’nın da belirttiği gibi Petravicius kariyerinde çok fazla sakatlık geçirmiş bir oyuncu. Uzun oyuncuların çoğu zaten herkesin bildiği gibi kariyerinde çok fazla sakatlık geçirir. Umarız burada o kadar fazla sakatlık geçirmez çünkü Beşiktaş bu uzun sakatlıklarını Fedor Likholitov’dan geçen sezon çok çekti. Şimdi ise onun kariyerinden satır başlarını getirelim:

FIBA Europe Cup Finalin MVP’si (2004)
FIBA Europe Cup Şampiyonu (2004)
Litvanya Ligi Şampiyonu (2006)
Euroleague Haftanın En İyi 2. Oyuncusu (Kariyer Rekoru 29 Sayı Atarak) – 2007
Eurocup Şampiyonu (2009)
Litvanya Ligi Finali MVP’si (2006)
Eurocup Finali MVP’si (2009)

Bunlar bu oyuncunun kazandığı önemli başarılar tabii. Fiziğiyle kendisini vatandaşı Robertas Javtokas’a benzetiyorlar. Cidden benzetmemek mümkün değil. İnşallah yetenekleri de Javtokas gibidir. Euroleague deneyimli bir uzun her zaman sakatlık olmazsa TBL ve Eurocup’ta iş yapar. Hele ki oyun kurucu Deron Williams ise. Beşiktaş taraftarlarına bu transferle ilgili şunu söyleyebilirim. ” Dua edin sakatlanmasın, sakatlanmazsa TBL ribaund oynar.”

Euroleague’deki kariyer rekorları ise şöyle;

Kariyerinde Bir Maçta Attığı En Fazla Sayı: 28 (Armani Jeans Milano’ya karşı)

Kariyerinde Bir Maçta Aldığı En Fazla Ribaund: 13 (Efes Pilsen’e karşı)

Kariyerinde Bir Maçta Yaptığı En Fazla Asist: 2 (Real Madrid’e karşı)

Zoran Erceg

Diğer isim ise Zoran Erceg. Adı Fenerbahçe Ülker ile de anılan oyuncu büyük ihtimal Beşiktaş’la sözleşme imzalayacak. 2.11 boyunda, Power Forvet oynayan oyuncu, attığı şutlarla çok tehlikeli olabiliyor. Erceg 3-4 pozisyonunda oynuyor. Bizde büyük ihtimal 4 oynayacağını düşünüyorum. Onu savunmak gerçekten çok zor, fakat bazı eksiklikleri var tabii ki. Çok iyi bir ribaund alan oyuncu diyemeyiz. Onun için diyebileceğim şey komple bir 4 numara olması. Şutu deseniz Nowitzki gibi nadir bulunan 4 numara şutörlerinden, post-up deseniz o da var. Petravicius ile iyi bir ikili olacaklarını düşünüyorum. Erceg’in Euroleague kariyer rekorları ise aşağıdaki gibi;

Kariyerinde Bir Maçta Attığı En Fazla Sayı: 19 (Fenerbahçe Ülker’e karşı)
Kariyerinde Bir Maçta Aldığı En Fazla Ribaund: 6 (Montepaschi Siena’ya karşı)
Kariyerinde Bir Maçta Yaptığı En Fazla Asist: 2 (Montepaschi Siena’ya karşı)

Beni Twitter hesabımdan takibe alabilirsiniz: Twitter.com/canpelister

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL