Bu haberi yazdır
Yeter Carlos Carvalhal yeter
Yazarlarımızdan Eray Emin Aydemir, Braga maçındaki taktiksel yaklaşımı sebebiyle çalıştırıcımız Carlos Carvalhal'ı eleştirdi.  
Yeter Carlos Carvalhal yeter
İlk olarak bardağın dolu tarafından bakalım...

UEFA Avrupa Ligi'nde yolumuza devam ediyoruz.  Öyle veya böyle geçen senenin finalistini elemek başarıdır ve kartallarımız bunu başardı. Şimdi sırada Atletico Madrid maçı var. Kağıt üzerinde baktığımızda Atletico Madrid'in favori olduğu çok açık ancak unutmamak gerekir ki Braga da favoriydi. Başka bir anlatımla futbolda neyin ne zaman nasıl olacağı belli değil. Bu yüzden Atletico Madrid'i elersek şaşırmamak lazım.

Gelelim bardağın boş tarafına...

Futbol aslında bir kaos oyunu olsa da bazı değişmez kuralları vardır. Bu kurallardan biri de "en iyi savunma hücumdur" prensibidir. Çünkü topu kalenizden ne kadar uzak tutarsanız golü yeme ihtimaliniz o kadar azdır. Peki Beşiktaş'ta atılan uzun topları yanındaki arkadaşlarına servis edecek, ayağında topu tutup takım arkadaşlarının rahatlamasına sebep olacak yeri geldiğinde uzaktan şut çekip, hareketlenerek rakip savunmanın dengesini bozacak isim Beşiktaş'ta kim diye sorsam eminim %99'unuz "Almeida" der...

Ancak işini sahiplenmesi, mütevazi yapısı, açıklamalarıyal hepimizin beğenisini kazanan çalıştırıcımız Carlos Carvalhal ne yazık ki bu gerçeği göremedi ve ancak topu ağlarımızda görünce aklı başına geldi...

Futbol detay oyunudur. Ufak bir detay bir maça, bazen de bir şampiyonluğa mal olur. Ancak sezon başından beri her öne geçtiğimiz maçta takımı geriye çeken ve en az 12 puanı bu sebeple kaybeden Carvalhal ne yazık ki detaylar konusunda pek iyi bir çalıştırıcı değil.

Ligde bir sonraki hafta oynayacağımız Galatasaray maçı çok önemli... Eğer Carvalhal Galatasaray maçında ufak bir detayı dahi gözden kaçırsa bunun bedeli ağır olabilir. Fatih Terim bu tip detaylardaki eksiklikleri iyi gören bir teknik adam, tekrar söylüyorum Galatasaray maçı detayların maçı olacak. Umarım her şey bizim açımızdan iyi gider.

Gitmezse mi?

O zaman yeni yönetim ya geldiği gün ya da sezon sonunda Carvalhal'ı gönderir.

Benden söylemesi.

twitter: https://twitter.com/#!/ErayEAydemir

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL