Bu haberi yazdır
Hakemi de kaleye sokmak!
Eray Emin Aydemir kaleme aldığı son yazısında Eskişehirspor maçındaki hakem faaliyeti ve galibiyeti değerlendirdi.  
Hakemi de kaleye sokmak!

Öncelikle şunu belirtmek lazık ki Galatasaray derbisini kaybetmiş ve Antalyaspor karşısında da puan alamamış bir takım için ligdeki en zor deplasman şüphesiz Eskişehirspor deplasmanıdır...

Bir de bunun üzerine teknik direktörünüz hakem olduğu iddia edilen bir kişinin raporu sonucunda 2 metrelik camdan bir kafese hapsediliyorsa bu zorluk git gide artar.

Beşiktaş böyle zorlu bir deplasmanda Viking'i Ömer Şişmanoğlu'nun attığı golle 1-0 galip gelerek çok önemli üç puanı hanesine yazdırdı ayrıca moral olarak da adeta altın buldu.

Oyuna geldiğimizde...

Necip ve Veli orta sahası sıkıntılı, Beşiktaş Oğuzhan'ı mumla arıyor. Fernandes ise Oğuzhan ile başka Oğuzhan'sız başka oynuyor. Ömer'e attığı gol pası jeneriklik ancak Manuel Fernandes gibi bir yıldızın daha fazla bazı şeyleri sahiplenmesi lazım. Oğuzhan geldiğinde Fernandes'in de performansında yükseliş olacaktır.

Eskişehirspor deplasmanında bir diğer dikkat çeken isim ise Eneramo'ydu. Nijeryalı futbolcu oyunda kaldığı sürece iyi oynadı. İstekli oyun yapısı ile dikkat çekti. Galibiyet golünü atan Ömer Şişmanoğlu ise 'nöbetçi golcü' kimliğini Beşiktaş'ta da sürdürmeye başladı. Keşke Eneramo ile çift forvet oynasalardı.

Amaaaaaa....

Maçın hakemi Tolga Özkalfa'ya değinmek lazım...

Bu maçta Eskişehirspor'un karşılaşmayı 11 kişi tamamlaması mucizedir. İkinci yarının hemen başında Eneramo'nun duran topta formasını çıkartacaklardı ancak 'devam' dedi. Hemen akabinde Erman'ın müdahelesi sarı kart. Verse Eskişehirspor 10 kişi kalacak vermedi. Böyle olmaz.

Sonuç itibariyle Beşiktaş futbol tabiri ile hakemi de kaleye sokarak kendisini rahatlatan 3 puanı aldı. Helal olsun.

Not: Bazı aklı evveller 'ya Veli'nin son dakikadaki pozisyonu?' diyebilirler. O mesafeden o şiddetteki bir topta yüzünü korumak insani bir reflekstir. Penaltı değildir.

Saygılarımla

Eray Emin Aydemir

Twitter: https://twitter.com/ErayEAydemir

 

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL