Bu haberi yazdır
Rahat etmek için sevmedik
Yazarlarımızdan Özgün Başpınar, Beşiktaş'ımızda artık gelenekselleşen rahat maç seyredememe sendromunu kaleme aldı.  
Rahat etmek için sevmedik
Beşiktaşlı olan herkes bilir. Beşiktaş, taraftarına rahat maç seyrettirmez. Beşiktaşlı olup, ülseri, gastriti, asabiyeti, sağ kaş atması olmayan taraftar nadir bulunur. Her maçımızda mutlaka Hitchcockvari bir gerilim, 13. Cuma tadında kalp sıkışmaları, Stephen King romanlarını aratmayan dehşet anları vardır. Bu takımın tarihi, son dakikalarda kaybedilen veya kazanılan onlarca maçla, Avrupa Yakası hastanelerinin Asabiye Poliklinikleri, Beşiktaş sendromunu kaldıramamış binlerce sinir hastasıyla doludur.

Tribünümüzün meşhur sözü ‘Sevinmek için sevmedik’i, ‘Rahat etmek için sevmedik’ diye değiştirsek kimsenin itirazı olmaz herhalde…

Braga maçında da Beşiktaş yine Beşiktaşlığını gösterdi. Deplasmanda alınabilecek en iyi skorlardan biriyle İstanbul’a dönmüş olmamız da yetmedi. Yine yenen abuk subuk bir gol, yine yürekler ağızda, yine tansiyon hiperde, yine aklımız makus talihimizde, yine acabalar uçuşuyor zihnimizde…

Çok şükür… Olmadı… Korktuğumuz başımıza gelmedi. Taa Steau Roşu’dan beri üstümüze çöken son dakika laneti bu sefer işlemedi. Turu atlayacak skorla doksan dakikayı bitirdik. Kartal bir kez daha UEFA’da bir üst tura yükseldi. Tebrikler!

Ve dost acı söyler... Bu güzel günde belki kulak arkası edilecek ama Beşiktaş dostları bu uyarıları dinlemeli. UEFA’da buraya kadar geldikten sonra artık hedef belli: O kupa İnönü’ye gelmeli. Bunun için de herşeyi en ince ayrıntısına kadar hesaplamalı, her türlü önlemi almalı.

1. Ne yapıp edip Rüştü’yü Atletico maçlarına yetiştirmeliyiz. Cenk belki Rüştü’den bile yetenekli ama acemiliği başımıza iş açacak. Öyle anlarda öyle tuhaflıklar yapıyor ki, otuzbin kişi aynı anda mide spazmı geçiriyoruz. Bu aşamadan sonra tecrübe çok önemli.

2. İsmail, Tanju, Ekrem… Bunların hiçbiri solbek gömleğini dolduramıyor. Hilbert’i sağda kullanıp, Toraman’ı solda mı kullanırız, ne yaparız bilemiyorum ama bir çözüm bulması lazım Carvalhal’ın. Yine golü bu kanattan, solbekimiz Tanju’nun pozisyon hatasından yedik.

Bu seviyeden sonra artık maçlar satranç gibi oynanıyor. Takımlar sürekli birbirini kontrol edip, karşı tarafın zayıf halkasını buluyor ve oraya yüklenip bir hamlede  oyun planını çökertiyor. Beşiktaş’ın parlayan madeni de artık köprüyü bile geçmeden görünüyor. Solbek diye biz sezon başından beri maçamızı yırttık, kaale alan olmadı, hiçbir transfer yapılmadı. Umarım içeriden bir çözüm üretiriz. 

Bu arada Ersan’ı UEFA listesine koymayan yönetime de buradan selam ediyorum.

3. Birisi, evet lütfen artık bir yönetici Quaresma’nın kulağını güzelce çekip Akaretler’e kadar uzatmalı. Sonra sen Quaresma’ya niye taktın diyorlar. Yahu maçın daha başı… Rakip oyuncu bizimkine faul yapıyor. Bu da dönüp açık açık tekme atıyor. Ya, hakem gelse direkt kırmızıdan seni atsa kim ödeyecek bu faturayı? Allah’tan adam görmezden geldi de, ucuz kurtulduk. Quaresma’nın bu fevri davranışlarından, bu kimseyi takmaz halinden gerçekten sıkıldık. Birisi onu bir an önce sarsıp kendine getirmeli. Böyle bir yolda kimsenin kendini takımdan üstün görme lüksü yok!

4. Ve gol yolları… Ben otuzbeş yaşındayım. Otuziki senedir de maç seyrediyorum. İzlediğim bütün Avrupa maçlarında hep aynı şey oldu. Türk takımları hep iyi mücadele ettiler, canlarını dişlerine taktılar, yürekleriyle oynadılar. Çoğu zaman karşımızdaki rakiplerimizden daha yetenekli futbolcularımız, daha estetik hareketlerimiz, daha teknik onbirlerimiz oldu. Ama yüzde yetmiş, Avrupa takımları kazandı. Nedeni de bence çok basit: Eloğlu affetmiyor! Bu seviyedeki maçlar çok sıkı mücadeleye, çok sert defans mücadelelerine sahne olduğu için doksan dakika boyunca topu topu birbuçuk pozisyon yakalıyorsunuz. Ve o birbuçuk pozisyonun birini gol yapan Üsküdar’ı geçiyor. Avrupa’nın üst düzey takımlarının bir numaralı özelliği bu. O golü atıyorlar! Beşiktaş’ın da bunu yapması lazım. Pozisyon kaçırmaması lazım. Bu yüzden Carvalhal, Almedia, Quaresma ve Fernandes’le ekstra gol çalışması yapmalı. Çünkü çok gol kaçırıyoruz. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirmek zorundayız.

Evet, böyle bir gecede Gamlı Baykuş’luk yapmak sıkıcı oluyor ama gerçekler bunlar. İnşallah gerçekleri iyi görürüz de, hayallerimize ulaşırız.

Bir üst tur kutlu olsun tüm Kartal yüreklerin…
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL