Bu haberi yazdır
Bu işte bir gariplik var
Editörümüz ve yazarımız Eray Emin Aydemir, olaylı derbi maçının ardından dikkat çekici bir yazı aldı.  
Bu işte bir gariplik var

Yazık gerçekten çok yazık!

İyi giden bir Beşiktaş ancak bu kadar baltanabilirdi.

Sahaya giren, hangi taraftar grubu, hangi sınıf, hangi düşüncede ise YAZIKLAR OLSUN!

Ancak dikkatimi çeken bir kaç nokta var. Onları paylaşmadan edemeyeceğim...

30 yaşındayım yaklaşık 23 senedir İnönü Stadı ve deplasmanlarda maçlara giderim. Meslek icabı son 3 senedir basın tribünündeyim. Normal taraftarın uzağında kaldığınızda olayları net bir şekilde görebiliyorsunuz.

Olimpiyat Stadı'nda basın tribünü Batı tribünündedir. Çarşı, Karagümrüklüler ve Asya Kartalları gibi Beşiktaş'ı gece gündüz terk etmeyen ve destek olan gruplar ise tam karşımızda olan Doğu tribünündeydi sahaya girenler ise kale arkasından sahaya giriş yaptılar. Beşiktaş taraftarı, coşkulu bir gruptur. Zaman zaman bireysel olarak sahaya girişler olmuştur ancak Pazar günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaşananlarda bir gariplik var. Bu hakeme veya rakibe kızan bir taraftar grubunun işi değil. Başka bir şeyler var ve yakında çıkacaktır kokusu. Şu an sosyal medyada bir çok şey yazılıyor ancak net olarak belli olmadığı için buradan 'sahaya şunlar daldı' demek istemiyorum ancak sahaya atlayanlar kale arkasından geldi başka bir ifadeyle biraz önce isimlerini yazdığım gurupların burada etkili olduğunu düşünmüyorum.

Şimdi Beşiktaş'a nasıl bir ceza gelecek hep beraber yaşayacağız. Bir futbol takımı sahada yenilebilir, doğrudur ancak 3 puan kaybından daha fazla verilecek her zarar Beşiktaş'a hıyanettir.

Gelelim futbola...

Ben Fırat Aydınus'un bu maçta iyi bir maç yönetemeyeceğine emindim. Ancak bu kadar kötü bir hakem performansı bu ligde ancak Beşiktaş'a denk gelebilirdi. O da geldi. Galatasaray'ı ligden kopartmamak için elinden geleni yaptı ve başardı da.

Ancakkkkk...

Bir de dönüp kendimize bakalım...

1-0 öne geçmişsin, Serdar Kurtuluş'un berbat hatası ve gelen gol. Ardından Veli Kavlak'ın inanılmaz kötü pası. Burak Yılmaz'ın alışalagelmiş fair play ruhundan zerre haberder olmadığı için kullandığı el ve ikinci gol.

Hakemlere rağmen kazanacağı maçı hakemlerle beraber el ele Galatasaray'a verdi Beşiktaş.

Çok şey var daha yazılacak. Ancak biraz daha manzarayı görmekte fayda var. Ama son sözüm, ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak hiçbir TFF hakemine güvenmiyorum.

Eminim bu söz bazı şeyleri anlatmaya yeterli olacaktır.

Saygılarımla

Eray Emin Aydemir

Twitter: https://twitter.com/ErayEAydemir

 

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL