Bu haberi yazdır
Önemli olan galibiyet
Can Pelister, Beşiktaşımızın Türkiye Kupası'nda elde ettiği iki galibiyeti değerlendirdi.  
Önemli olan galibiyet
Türkiye Kupası’nda Beşiktaş Erkek Basketbol takımı 2 maça çıktı ve 2 maçtan da galibiyetle ayrılmasını bildi.

Öncelikle şunu belirteyim, hiçbir takımı küçümsemiyorum. Fakat sonuçta Beşiktaş’ın belli bir kalitesi var ve buna göre yorum yapıyorum. Eğer sezon öncesi Türkiye Kupası grup aşamasında Antalya BŞB, Hacettepe Üni. Ve Aliağa Petkim gibi takımlarla eşleştiyseniz, bu maçlarda önemli olan takımın performansı değil, alınan galibiyettir. Antalya maçında eğer karşı tarafta koç-takım uyumu biraz olsaydı, Antalya bizi yenebilirdi. Keza Hacettepe de yine bu takımı yenebilirdi ama neticede 2 maçtan da galibiyetle ayrıldık. Bu tarz maçlarda önemli olan, alınan galibiyettir. Belki bugün Aliağa karşısında da kötü bir oyun ortaya koyabiliriz, ancak galibiyet geldiyse bu bizim için yeterli olacaktır.

Takım daha yeni ve uyum süreci bence hala devam ediyor. Yaklaşık 1 ay içerisinde takım tamamen oturacaktır. Euroleague’de çekilmiş olunan fikstür gayet iyi. Bu takım Partizan karşısında %100 hazır olmayabilir, hala takımda bazı uyum sorunları olabilir ama taraftarın etkisiyle galibiyetin geleceğini düşünüyorum. Partizan da genç bir takım ve tecrübesizler. Adriyatik liginde dün çıktıkları maçta Cibona’ya 80-72 kaybettiler ve toplamda 26 top kaybı yaptılar. İlk maçın Partizan olması da bir avantaj olarak nitelendirilebilinir. Bu takıma sabır gerek, bu sezon başarılı olunmasa dahi Erman Kunter ve ekibi alkışlanmalıdır. Erman hoca buraya gelirken elinde geçen seneden kalacağı belli 1 oyuncu vardı, Can Akın. (Altyapıdan Kartal ve Mehmet Ali de sayılabilir, Serkan Özver de eklenebilir…) Oyuncudan daha önemli, sponsorsuz bir takıma geldi. Hala da yok ama ona göre bütçeyi kurdu.

Kısacası Türkiye Kupası’nda gruptan çıkmayı garantilemiş olmak güzel. Finallere kadar uzun bir zaman var, Türkiye Kupası’nda her şey oluyor. Ligde önümüzdeki hafta başlıyor, ilk maç Türk Telekom ile Abdi İpekçi’de. Tüm Beşiktaşlıları salona davet ediyorum. Bu takım desteği hak ediyor…

Can PELİSTER – twitter.com/Can_TBKarakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL