Bu haberi yazdır
Jerrells ve Dasic transferlerine bir bakış
Can Pelister, basketbol takımımızın iki yeni transferi hakkında dikkat çekici analizlerde bulundu.  
Jerrells ve Dasic transferlerine bir bakış

Erkek Basketbol takımımız, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker forması giyen ve sezonun ortasında CB Murcia’ya transfer olan Curtis Jerrells ile 1 senelik sözleşme imzaladı.

Curtis Jerrells konusunda herkesin kötü bir ön yargısı var. Nedeni ise tabiki, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Ülker’de göstermiş olduğu performans.

Ben Jerrells’ın, Erman Kunter’in Beşiktaş’ın da, özellikle de işin müdafaa kısmında çok işe yaracağını düşünüyorum. Erman Kunter, topa baskı yapacak ve müdafaası iyi olan bir yabancı guard arıyordu. Tabii bütçeye de uyacak bir oyuncu arayışındaydı Erman hoca.

Jerrells’a da Erman hocanın çok güvendiğini belirtmemiz lazım. Jerrells’tan Erman hocanın beklentisi, müdafaa da rakip takım guardını bol bol rahatsız etmesi olacak. 2 guard oynayacağımızı düşünürsek, oyun kurma işini Can Akın ve Tutku Açık gibi 2 çok iyi guardın yapacağını düşünüyorum. Dolayısıyla, Jerrells’tan beklenti hücum tarafında değil de, müdaafa tarafında olmalı. Tabii hücumda da deliciliğiyle birlikte takıma katkısı olacaktır ancak her maç geçen sene Arroyo gibi katkı beklemek ‘hücumda’ yanlış olur.

Uzun lafın kısası, Jerrells’ın faydalı bir transfer olduğunu ve Beşiktaş’a da çok katkı sağlayacağını düşünüyorum.

DASİC RİSKLİ BİR TRANSFER

Jerrells dışında bugün kulislerde bir de Dasic ismi gündeme geldi. Vladimir Dasic, bir türlü beklenilen patlamayı yapamamış bir oyuncu. Karadağlı power-forvet ile görüşmeler olumlu devam ediyor. Geçen sene Erceg Beşiktaş’a geldiğinde, çok büyük düşüşteydi. Çoğu kişi artık Erceg’ten bir şey beklemiyordu. Ancak iyi bir takım kimyası yakalanınca, Erceg çok iyi bir performans sergiledi. Dolayısıyla şimdi CSKA Moskova’ya transfer oldu. Dasic de bir risk. Oyuncu seneye beklenilen patlamayı burada yapabilir de, yapamayabilir de. Bütçe düşükken bazen böyle riskler almak iyidir. Dolayısıyla Dasic transferine de olumlu baktığımı söyleyeyim.

Takımımız çalışmalarını da şu sıralarda Bolu’da sürdürüyor. Gelecek sezon inşallah geçen sene gidenleri çok aramayız…

Can PELİSTER – Twitter.com/Can_SB

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL