Bu haberi yazdır
Arroyo arayınca
Yazarlarımızdan Can Pelister, Beşiktaşımızın Anadolu Efes'i deplasmanda yenerek seride öne geçtiği mücadeleyi yorumladı.  
Arroyo arayınca
Erkek Basketbol takımımız, Beko Basketbol Ligi’nin final serisinde, ilk maçta Anadolu Efes’i 75-82’lik skorla yenerek, seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmaya Anadolu Efes’in Doğuş’la başlayıp, Arroyo’ya baskı yapmasını maçın öncesinden bekliyordum. Beklediğim gibi de oldu. Doğuş, ilk yarıda oynadığı süre boyunca Arroyo’ya tam saha baskı yaptı ve oyunda kaldığı süre boyunca Arroyo istediklerini bir türlü yapamadı. Ancak şaşırtıcı olan şey, Anadolu Efes’in Arroyo’yu durdurmasına karşın, ilk yarıda hücumda etkili olamaması ve savunmada da sadece Arroyo’ya odaklanması oldu. Sonuçta Beşiktaş’ın sadece hücum opsiyonu Arroyo değil. Birçok sayı atabilen oyuncusu var. Hem savunmada sadece Arroyo’ya odaklanınca, hem de hücumda yüzdesiz oynayınca, Efes ilk yarıyı 30-36 geride kapattı.

3. Periyot ise tam bir sayı düellosuna sahne oldu. İlk 2 periyotta 66 sayı çıkarken, sadece 3. Periyotta 49 sayı çıktı. Arroyo’nun da ritim bulmasıyla hücumda daha etkili olan takımımız, final periyoduna 62-53 üstün girdi. Son periyotta bazı hatalar yaptık. Özellikle de savunma kısmında ama 6-7 kişiyle oynayınca, bu kadarda oluyor!

HELAL OLSUN SANA KARTAL!

17 yaşındaki Kartal Özmızrak, bugün BBL Final serisinde 9 dakika oynadı. Ergin Ataman, sezon başında Kartal’ı kadroya aldı ve Kartal o günden bu yana kendini çok geliştirdi. Özellikle de fiziksel olarak. Devamda edecektir bu gelişme. 9 dakikada 4 sayı, 1 ribaundla oynadı Kartal. Şimdilik gerçekten çok iyi oynuyor. İnşallah böyle devam eder.
Bir diğer genç oyuncumuz Mehmet Ali de bu maçta forma giydi. 1 dakika sahada kalmasına rağmen, onda da bir ışık olduğunu bize gösterdi. Ona da helal olsun…

ARROYO GEÇ AÇILDI

Bu seride Doğuş’un Arroyo’ya yapacağı baskı çok önemliydi. İlk yarı Doğuş, Arroyo’yu sahadan sildi ama Arroyo ikinci yarıda oyununa başladı. Bu seride bence Arroyo’ya fazla sorumluluk vermememiz gerek. Kötü günleri olabilir ve baskıyla birlikte o kötü günde çok hatalar yapabilir. Gerekirse o zaman Kartal oynamalı. Oyuncu sahada kötü oynuyorsa, kenara alınmalıdır. Ergin hocada bunu bu maçta çok iyi yaptı diye düşünüyorum. Ayrıca Porto Rikolu oyuncu 15 sayı, 4 ribaund ve 6 asistle oynadı.

Şahsen fikrim, bugünkü gibi oynarsak Efes’e bu seride en fazla 1 maç kaybederiz. Anadolu Efes’in şu görüntüsüne baktığım zaman, bu seride hiç ümit vermiyor. Takımımızın seriyi 4-1 veya 4-0 gibi bir skorla geçeceğini düşünmekteyim. Bugün çok sert başladı maç, bir an korktum sakatlık yaşanacak diye. Allahtan kimseye bir şey olmadı. Sakatlık olmadan bir seri geçer inşallah. Serinin 2. Maçının ardından tekrar buluşmak dileğiyle..

Can Pelister – twitter’dan takip etmek için: @Can_SBKarakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL