Bu haberi yazdır
Beşiktaş ruhu geri geldi
Yazarlarımızdan Eray Emin Aydemir, Beşiktaşımızın Fenerbahçe'yi 1-0 yendiği mücadelenin ardından kaleme aldığı yazısında futboldan çok Beşiktaş ruhuna değindi.  
Beşiktaş ruhu geri geldi
Bazı maçlar vardır daha hakem başlama düdüğünü çalmadan kazanılır.

İşte Fenerbahçe'yi devirdiğimiz karşılaşma da bu tip bir maçtı.

Malum kulübümüzün mali durumu pek iyi değil.

Kalbimiz de siyah beyaz atıyor. Kartal Yuvası'na gideyim "kulübümüze ufak bir katkımız olsun" derken basın tribününden mağazaya gitmem 10 dakikamı aldı.

Ortalık siyah beyaz bir cennete dönmüş, adım atamıyorsunuz. Marşlar, türküler, dişi kartallarımız daha stada girmeden coşkuluydular. Yüzlerindeki inanç Fenerbahçe karşısındaki galibiyetin müjdeliyicisiydi adeta...

Zor bela ulaştığım Kartal Yuvası'nda ise beni bambaşka bir sürpriz bekliyordu. Yıllardır istediğimiz kadar ürün çeşidi bulamadığımız mağazada bir çok ürün var. Taraftarlar da aynı şekilde bu ürünlere ilgi göstermiş. Eksikler tabii ki vardı ancak yine de yeni yönetimin resmi ürünlere yaklaşamı çok olumlu.

Bir de şu stat çevresindeki korsan ürünleri çözseler daha da iyi olacak.

Neyse gelelim saha içine...

Yazının başında da dedik ya "bazı maçlar başlamadan kazanılır" diye. Dişi Kartalların ardından bu kez de futbolcularımız inanmışlar. Sahada en verimsizi bile basmadık yer bırakmadı. Bir çok eksiğimiz var kabul ancak o inançsızlar mangası gitmiş, yerine mücadele eden, tekmeye kafa sokan, ısıran bir Beşiktaş gelmiş.

İşte özlediğimiz Beşiktaş bu. Takımlar kötü dönemler geçirebilirler, mağlubiyetler hatta kayıp sezonlar da olabilir. Ancak ne olursa olsun sahada mücadele etmeyen bir takımı kabul etmez, edemez Beşiktaşlı. Nihayet biraz geç de olsa takımımımız mücadele etmesi gerektiğini hatırladı.

Ernst ve Egemen müthiş oynadı. Quaresma kısmen verimli olmasına rağmen elinden geleni yaptı. Son haftalarda biraz durgun olan Fernandes bu durgunluğunu yine üzerinden atamamış gözüktü. Veli'nin ise daha çok çalışması lazım. Çok iyi niyetli ama yeterli değil.

Almeida için ise özel bir paragraf açmamız lazım. Bazen kaçırdıkları ile saç baş yoldursa da Almeida Beşiktaş için çok önemli bir oyuncu. İlk olarak rakip savunmadaki stoperleri sürekli olarak girdiği mücadelelerle yoruyor.  Oyun sıkışıp topu şişirdiğimizde hava hakimiyetini de kullanarak topun biz de kalmasını sağlıyor. Yani şu an elimizde olan mevcut kadro içinde Almeida mutlaka sahada olmalı. Mustafa Pektemek ne yazık ki tek santrafor oynayacak özellikte bir futbolcu değil. Mustafa yardımcı forvet görevini daha iyi yapabilir.

Sonuç itibariyle, tüm eksiklerine rağmen özlediğimiz Beşiktaş'ı gördük sahada...

Bunu birinci perde kabul edelim. Umarım ikinci perde de Türk Telekom Arena'da açılır.

Twitter: https://twitter.com/#!/ErayEAydemir
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL