Bu haberi yazdır
Sevindiğimiz şeye bak
Yazarlarımızdan Özgün Başpınar, Fenerbahçe galibiyetinin ardından Beşiktaş'ımızda gördüğü eksiklikleri kaleme aldı.  
Sevindiğimiz şeye bak
Sezon başından beri yazıyoruz. Yine yazsak ne olacak? Simao sahada sağlıklı yaşam koşusu yapıyor, Veli’nin kaleyi tutan topunda havai fişek gösterisi yapıyoruz, Quaresma aldığı her topu dağa taşa vuruyor, arkasında oynayan İsmail de başka örnek alacak adam yokmuş gibi onu örnek alıp dağı taşı da aşıyor, uçan kuş katliamı yapıyor, Almeida sadece doğum günlerinde ayağıyla gol atabiliyor vs vs…

Okuyanlar diyecek ki hep aynı şeyleri yazıyorsun. E kardeşim, hep aynı şey oluyor, değişen bir şey yok ki… Otomobil tek teker üstünde gidiyor, kimse şuna bir rot balans yapalım demiyor. Sonra ne oluyor, İnönü’de Fener’i zorla 1-0 yendik diye, 18 maç sonra gol yemeden 90 dakika tamamlayabildik diye seviniyoruz. Ayıp be!

Ne güzel başladık, ilk 15 dakika gerçek Beşiktaş gibi önde baskıyı koyduk, maçı rakip yarı sahaya sıkıştırdık. Fenerbahçe hapsoldu! Sonra n’olduysa oldu, 25. dakikaya geldiğimizde bir baktık, bu sefer rakip sahada bir adamımız bile yok. Bizim ceza alanının önündeyiz.

Son maçta da aynen böyle olmuştu. Ne olduğunu anlamak mümkün değil. Çok mu yufka yürekliyiz, rakibi ezersek vicdan azabı mı duyuyoruz? Aniden pişman olup hadi biraz da siz oynayın mı diyoruz? Kenardan birileri, fazla açılmayın, boğulursunuz mu diyor? Aniden niye geriye kaçıp oyunu bırakıyoruz?

Koca ilk yarı korner bile atamadık. Son dakika Quaresma ilk kez yaptığı bir işi olumlu sonlandırdı, çizgide Ziegler’i geçtikten sonra Almedia’nın her zaman istediği gibi tam kafasına ortaladı ve Almeida’da sıkı bir kafa çaktı. Böylece haftalar sonra ilk kez bir hücum organizasyonuyla gol atmış olduk.

Tribünlerdeki bayanlar, erkeklerden daha şanslıydı ki, böyle bir mucizeye şahit oldular. Arkasından daha da büyük mucize geldi, 40 metreden her gelen topu alan ama altıpastan asla gol yemeyen Cenk’in süper kurtarışıyla 18 maç sonra gol yemeden 90 dakika tamamladık.

Bu arada Almedia’nın, Holosko’nun, Veli’nin bomboş pozisyonlarda peklik kokan gol vuruşlarıyla kaçırdığımız golleri yazmaya bile gerek yok. Quaresma’nın topla kaleye girene kadar ayağından topu çıkarmayışından, İsmail’in hayallerinde kendini Prekazi sanarak hababam topu karşısındaki adama çakmasından dolayı saçımızı başımızı yolmamızı anlatmam da lüzumsuz. Ama söylemeden geçemeyeceğim Fernandes, sadece sana gücendim ben… Volkan’la karşı karşıya pozisyonda topu iskeleye yolladın ya, odun oduna baka baka kararır dedim içimden!

Yine de sevinçliyim. 3 puan aldık, gol yemedik, hatta attık bile, bu gece Beşiktaşlı rahat uyuyacak! Off Kartalım off, bizi düşürdüğün hallere bak!

https://twitter.com/#!/OzgunKartal
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL