Bu haberi yazdır
Uzmandan stajere futbol dersi
Yazarlarımızdan Eray Emin Aydemir, Beşiktaş'ımızın Portekizli çalıştırıcısı Carlos Carvalhal hakkıında ses getirici bir yazı kaleme aldı.  
Uzmandan stajere futbol dersi
Hayat aslında liderlerin sahnesidir....

Tıpkı futbolun da hayatın bir sahnesi olduğu gibi...

Ve futbol denilen oyun, yapısı itibariyle lider özellikli insanların etrafında döner, saha içindeki lider, yedek kulübesindeki lider ve yönetimin başındaki lider her zaman kaderi belirler.

Lider ise bir sonraki adımı gören, gelen tehlikeyi işler yolunda giderken farkeden kısacası öngörüsü kuvvetli olan kişidir.

Başka bir anlatımla savaştaki komutan ne ise kulübedeki lider odur.

Peki Carvalhal bir lider mi?

Kesinlikle hayır.

Direkt söyleyeceğim, 1.5 metre önünde olan olaylardan ders çıkaramayan 5 dakika sonrasını göremeyen bir adamdan lider değil olsa olsa stajer olur.

Trabzonspor maçında her zaman ki gibi yine kopuk kopuk oynadık. Oyunun üstünlüğünü uzun süre Trabzonspor'a verdik. Hepsi tamam.

Ama öyle veya böyle yıldızlarının çabasıyla 1-0 öne geçmiş bir takım bu kadar kolay yenilmez, yenilemez.

Şenol Güneş ilk yarıda savunmanın arkasına adam kaçırmaya çalıştı beceremedi. İkinci yarıda ise B planını devreye soktu ki ilk yarıda da zaman zaman sağ ve sol bek pozisyonumuzu zorlamıştı ve önemli noktayı ilk yarıda yakalayıp ikinci yarıda uyguladı. Yani derin toplarla oynamak yerine kanatlarımızdaki zaafları görerek oyunun uzunluğunu enlemesine açtı ve işi bitirdi. Tabir-i caiz ise nasıl bir lider olduğunu ve teknik adamlık yeteneklerinin ne derecede olduğunu herkese gösterdi.

Peki Carvalhal ne yaptı? Önünde savunduğu bölge koridora dönen Ersan'a yardım getiremedi. Keza ilk yarıdaki Kayserispor maçında o bölgedeki defolarını Amrabat karşısında fazlasıyla gördüğümüz İbrahim Toraman'ın bölgesi de aynı durumdaydı.

Bu durumda rakip kanatlarınızı kalbura çevirmişken yapacağınız tek şey orta sahanızdaki 3 oyuncunun buradaki oyunculara yardım etmesini sağlamaktır. Peki Carvalhal ne yaptı? Edu'yu oyuna alıp Ernst'i çıkardı.

O yüzden Şenol Güneş gibi bir lider yönetimindeki Trabzonspor, Beşiktaş'ın büyüklüğünü hiç anlayamamış olan stajer Carvalhal karşısında zafere uzandı.

Sayın Carvalhal, hakemlerden, fikstürden şikayet etti haklı olduğu yerler olduğu muhakkak ancak elindeki kadro bu ligin en iyi kadrosu olmasına rağmen bunu kullanamadı. Aslında Beşiktaş çok kaliteli bir spor araba olabilir ancak onu yönlendirecek bir şöförünün olmamasının bebelini ödedi.

Ama suç Carvalhal'de değil suç onu Beşiktaş'ın başına getirende...

Bu akşam tarihi bir fark olabilirdi. Allah korudu.

Umarım Atletico Madrid maçında futbolcularımız biraz devreye girer de gerçek Beşiktaş'ı sahada görürüz.

Yoksa...

twitter: https://twitter.com/#!/ErayEAydemir


Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL