Bu haberi yazdır
"Beşiktaş'ın çocuğu Ricardo Quaresma"
Eray Emin Aydemir, kaleme aldığı son yazısında Quaresma'nın takımdan gönderilmesinin ardından yaşanan süreci farklı bir açıdan ele aldı  
Beşiktaş'ın çocuğu Ricardo Quaresma

Beşiktaş'ı takip eden herkesin bildiği gibi Quaresma konusu haftalardır konuşuluyor.

Samet Aybaba ve yönetimin aldığı karar son derece tartışmaya açık ve herkesin bu konuda bir görüşü var.

Quaresma kalacak veya gidecek. Bunu bir kaç hafta içerinde göreceğiz ancak işin çok farklı bir boyutu var.

Yıllardır eski açığından kapalısına, yeni açığından basın tribününe kadar maçlara giderim. Hem yönettiğimiz site gereği hem de aile olarak nitelendirdiğim Beşiktaş camiasının bir bireyi olarak taraftarın nabzını iyi tuttuğumu düşünüyorum.

Uzun bir süredir korktuğum taraftarlar arasındaki sosyal farklılaşmanın ne yazık ki yeni sezon öncesinde gerçekleştiği çok açık.

Bir tarafta Süleyman Seba ve eski Beşiktaş geleneğinden gelen "arma önemli isimler önemsiz, Beşiktaş neredeyse biz oradayız" diyenler diğer tarafta ise Yıldırım Demirören döneminde iyice yerleşen yıldızlara tapan, formaya değil sonuca odaklı "Quaresma yoksa maça filan gitmem ürün de almam diyen" bir grup var.

Kulübün Yıldırım Demirören tarafından yönetildiği 8 sene boyunca Beşiktaş'ın yaşadığı en büyük erezyon başarıya odaklı, forma ile değil yıldızlarla mutlu olan ve anlık başarılarla yaşayan taraftar modelinin Beşiktaş camiasının içine yerleşmesidir.

Bu erezyon öyle boyutlardaki kimse kusura bakmasın diğer takımların taraftarlarına benzeyen renkli taraftar tipleri ortaya çıktı.

Yaşımdan küçük olanlara bir ağabey benden büyük olanlara ise bir kardeş olarak sesleniyorum. Kulübümüz tarihin en zor dönemlerinden birini geçiriyor ve taraftar desteğine büyük ihtiyacı var.

Beşiktaş'ı ben hep yıldızlarıyla değil mücadele eden isimleriyle gördüm böyle öğrendim.

Quaresma gider kalır başka bir konu ama Beşiktaş bayrağı, arması ve taraftarları kalıcıdır.

Yıldızlar için kulübünüze sırt dönmek bu camiaya yapılacak en büyük hıyanettir.

Mali sorunlar, başarı ve diğer etkenler zamanla düzelir, bundan hiç şüphem yok. Ancak ne yazık ki iyiden iyiye baş gösteren bu erezyonu nasıl gideririz gerçek anlamda armanın peşinde olan taraftarı nasıl geri getiririz bunu bilmek çok zor.

Yeni sezon öncesinde tüm camiayı kenetlenmeye bu zor günlerde Beşiktaş bayrağına daha sıkı sarılmaya davet ediyorum.

Not: Quaresma konusundaki görüşüm bu oyuncunun gitmememesi yönündedir. Bu notu "Quaresma düşmanı" olarak nitelendirilmemek için özel olarak belirttim. Yazının ana düşüncesi kesinlikle Portekizli futbolcumuz değildir.

Tek yumruk olmasını ümit ettiğim bir Beşiktaş dileğiyle.

Twitter: https://twitter.com/ErayEAydemir

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL