Bu haberi yazdır
Üst Direkten Sevgilerle...
"Sivas'ta hava açık ve güneşli, zemin top oynamaya elverişli ama görünen o ki, kimsenin top oynamaya niyeti yok."  
Üst Direkten Sevgilerle...

Sivas'ta hava açık ve güneşli, zemin top oynamaya elverişli ama görünen o ki, kimsenin top oynamaya niyeti yok.

Sergen de, Biliç de öyle bir kontrol futbolu oynatıyor ki, fazla kontrolden ne bir hücum organizasyonu, ne bir organize atak var. Herkes savunuyor da savunuyor. Tek tük kafa vuruşları haricinde maçta ilk gol pozisyonu Atiba'nın 43. dakikada ağlara giden vuruşu...

Burada Necip'in 70 metrelik pas break'ine de bir parantez açmak lazım. Gerçekten çok iyi bir saha görüşü ve çok isabetli bir asistti. Hakkını vermek gerek.

Anlaşılan o ki Beşiktaş'ın aklı Brugge maçında. Sakatlık makatlık yaşamadan, kazasız belasız 3 puanı alıp ligden kopmadan Belçika'ya gitmek istiyor, bu belli. Bunun içinde fazla riske girmeden sürpriz bir gol arıyordu, Atiba sürprizin kralını yaptı.

Atiba'nın golünden sonra ikinci yarı Sivasspor mecburen top oynamaya karar verdi. Fakat Beşiktaş'ın yine niyeti yoktu.

Sivas'ın bunaltan ataklarına sürekli daha fazla kapanarak karşılık verdik. Koskoca 45 dakika bırakın şut atmayı, Sivasspor cezaalanına sadece iki kez girebildik.

Sivasspor ise özellikle 70. dakikadan sonra neredeyse dakika başı kalemizi yokladı. Maç boyunca kalede güven veren Cenk'in yerinde müdahaleleri ve Sivaslı futbolcuların gol kaçırma rekoru kırmasıyla gol yemedik. Fakat üç puanı esas kurtaran üst direğimizin üstün performansı oldu.

Maçın kahramanı olacak Cenk'in, bir defa da bir maçı hatasız kapatacağına tam inanmıştık ki, son dakikada otuz metreden gelen yan topa yine boş çıktı! Dokunamadığı top Sivaslı futbolcunun kafasına öyle bir güzel oturdu ki, yine yüreklerimiz ağzımıza geldi ve hepimiz umudumuzu kesip gözlerimizi yumduk. Neyse ki top üst direkten döndü ve mucize bir üç puanı hanemize yazdık.

Biliç'in futbolcularımızın yorgunluğuna bir çare bulması lazım. Demba Ba gibi bir adam ayakta bile duramayıp yerlerde sürünüyorsa kimseyi dinlemeyip daha fazla rotasyona gitmesi lazım. Sonuçta futbolcular da insan ve her maça neredeyse aynı ilk 11'le çıkıyoruz. Yorgunluk zirvede...

Bu saatten sonra alınan her üç puanı başımıza koymamız lazım. Avrupa Ligi'nde de, Süper Lig'de de artık kaybedilenlerin telafisi yok. Bu yüzden kısa günün karı diyerek yazıyı kapatıyorum.

Perşembe günü Club Brugge karşısında Beşiktaş'ın gerçek oyununu izleyeceğimizi umuyorum.

twitter.com/OzgunKartal

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL