Bu haberi yazdır
OH BE DÜNYA VARMIŞ
Yazarlarımızdan Eray Emin Aydemir, Beşiktaş'ımızın Trabzonspor'u 1-0 ile geçtiği maçı değerlendirirken Fernandes konusuna değindi.  
OH BE DÜNYA VARMIŞ
Neresinden bakarsak bakalım Trabzon deplasmanında 3 puan her zaman büyük başarıdır

Ancak bu maçtan başta Carvalhal olmak üzere olumlu ve olumsuz anlamda ders alacak o kadar kişi var ki...

İlk olarak çalıştırıcımız Carvalhal'a değinelim; ne olursa olsun eğer sakat veya cezalı değilse Fernandes bu takımın ilk 11'inde oynamalı. Bugün özellikle takım atağa çıkarken Fernandes'in etkilerini fazlasıyla gördük. Fernandes'e forma vermemek Beşiktaş'a bir anlamda ihanet. Carvalhal bu yanlışından sakatlıklar sebebiyle döndü. Umarız bir daha aynı yanlışı tekrarlamaz.

Bu kadar sakat varken "şu oynadı bu oynamadı" diyemeyeceğim, sahadaki ilginç dizilişi de eleştirmeyeceğim, kimsenin de eleştirmeye hakkı yok. Fazlasıyla sakat varken sahaya çıkabilecek en iyi kadro bu. Ekrem'in forma giymesi tabii ki tartışılır ancak antrenmanlarda mutlaka Carvalhal bir şey görmüş olmalı.

Takımımızın mücadele gücünü zaten tartışamayız, bunda Koch'un da payı büyük. Bazen tüm Beşiktaşlı'lara kaçırdıkları veya pas hataları ile saç baş yoldursalar da futbolcularımızın mücadele azimleri gerçekten göz kamaştırıcı.

Yalnız gözden kaçırmamız gereken bir detay var.

Bu da ders almamız gereken ikinci konu; Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi bazen oyun içinde takım halinde dalıyoruz. Trabzonspor gibi 10 kişi kalmış bir takım 87. dakikada uzun top oynayıp o topu Burak ile buluşturuyorsa ve Burak'ın girdiği pozisyonu da Cenk önlüyorsa artık şu başımıza çok iş açabilecek ve Fenerbahçe maçında da açan uyuma sorununa çare bulmamız lazım.

Bu da bizim değil Carvalhal'ın görevi.

Sonuç itibariyle Quaresma'yı Orduspor karşısında kaybetmemize rağmen çok ama çok önemli bir galibiyet aldık. Bir anlamda lige tekrar "merhaba" dedik.

Bundan sonra alacağımız bir kaç ardı ardına galibiyet lig yarışında zirve yolunda bayrağı teslim almamızı sağlayacaktır.

Saldır Beşiktaş'ım

twitter: http://twitter.com/#!/ErayEAydemir

 

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL