Bu haberi yazdır
Her şey daha güzel olacak
Yazarlarımızdan Eray Emin Aydemir, takımımızın farklı kazandığı Maccabi Tel Aviv mücadelesini değerlendirdi.  
Her şey daha güzel olacak
Bu akşam Maccabi Tel Aviv karşısında Beşiktaş sadece bir galibiyet almadı…

Günlerdir gitmesini beklediğimiz ve bir türlü gitmemesinden korktuğumuz tepemizdeki kara bulutları da defettik bu akşam.

Hem de ne defetmek, 5-1’lik sonuç asla tesadüf değil.

Maccabi Tel Aviv kötü bir takım değil, bakmayın bu akşam ki sonuca Panathinaikos’u eledi o takım.

Ama başka bir Beşiktaş vardı bu gece sahada…

Quaresma’nın aklı futbolda olunca neler yapacağına hem stattakiler hem de TV başındakiler şahit oldular. Hata yapmadı mı yıldız futbolcumuz, tabii ki yaptı. Gereksiz yere çalım attı mesela, rakibin üzerine oynadı maç kopmuşken. Ama varsın olsun  bu adamın ayağına top bir başka yakışıyor. Aklı futbolda olan Quaresma sertlik dışında durdurulamaz. Selam olsun bizim hakemlerimize.

Carvalhal’ın 4-3-3’lük sistemi Guti ile aksıyordu ama Necip, Fernandes, Aurelio üçlüsüyle kısmen de düzeldi oyunumuz. Bir de bu üçlünün arasına Aurelio’nun yerine Ernst girerse o zaman başka bir takım olur Beşiktaş.

Almeida zaten bildiğiniz gibi, golü kokluyor adeta, yaptığı çapraz koşular muazzam. Ah bir de son vuruşları biraz daha iyi olsa…

Gözlerden kaçırmamız gereken bir detay var. Çok fark edilmedi ama çok önemli. Dörtlü savunmanın sağında Ekrem Dağ’ın forma giymesi Beşiktaş için çok önemli hamle. Herhalde Carvalhal elindeki malzemenin detaylarını görmeye başladı. Hele şükür!

Şimdi madalyonun öbür tarafına bakalım…

İlk gol ile ikinci gol arasındaki oyun dilimini tekrar tekrar düşünmek lazım. Sanki biz deplasman Maccabi ise ev sahibi ekip gibiydi. Bu bize yakışmadı. Stoke ve Dinamo Kiev bu tip oyun tarzlarında çok etkili ekipler, aynı duraksamanın içine düşersek yanarız. Oyunun kontrolü sürekli biz de olmalı. Dünya yıldızları bizde çünkü.

Bir söz de muhteşem Beşiktaş taraftarına..

Tek kelimeyle harikaydınız bu akşam, ufak tefek detaylar dışında göze çarpan bir şey yoktu. Başka bir deyişe karakartallar dibine kadar maçın içindeydiler bu akşam, her zaman olduğu gibi…

Ama unutmadan da şunu söylemek lazım. Neden Bursa ve Ankaragücü ile uğraşırız. Ne gerek var buna. Biz Beşiktaşlı’yız ezeli rakiplerimizin sayısı bellidir. Kimseye prim vermemek lazım.

Zamanla her şey daha güzel olacak.

Tebrikler Beşiktaş

Eray Emin Aydemir

http://twitter.com/#!/ErayEAydemir



Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL