Bu haberi yazdır
Beşiktaş'ın çocuğu olmak
Beşiktaş'ımızda teknik direktör konusundaki belirsizlik sürerken yazarlarımızdan Eray Emin Aydemir, Karakartal.com okurları için süreci değerlendirdi.  
Beşiktaş'ın çocuğu olmak
Beşiktaş'ta haftalardır süren bir teknik direktör belirsizliği var....

Neredeyse 20'ye yakın isim ortaya atıldı ancak şu ana kadar yönetimden resmi olarak "şu isimle anlaştık" diye bir açıklama gelmedi.

Şimdi sizlerle beraber yaşanan olaylara daha doğrusu yaşanması muhtemel olaraklara farklı bir pencereden bakalım;

Ekonomik olarak tarihinin en zor dönemine girmiş bir Beşiktaş var ortada...

Ve futbolcularıyla bu ekonomik durum nedeniyle sorun yaşayan, mahkemelik olan ve UEFA'dan bir sene ceza almış bir Beşiktaş. Ayrıca takım uyumunun söz konusu olmadığı, disiplinsizliklerin alıp yürüdüğü bir futbol takımı...

Yeni gelen teknik adam biraz önce belirttiğim olumsuz nedenler yüzünden mutlaka ama mutlaka "BEŞİKTAŞ'IN ÖZ BE ÖZ ÇOCUĞU" olmalı.

Nihat Kahveci özelinden "Beşiktaş'ın çocuğu" kelimesine pek takılmayın lakin yazımız eski futbolcularımız ile ilgili değil teknik adam konusu ile ilgili.

Peki neden yeni teknik adam Beşiktaş'ın öz be öz çocuğu olmalı açıklayalım...

1- KADRONUN YAPISI: İlk olarak takımda kim kalacak kim gidecek tam anlamıyla bir muamma. Yönetim büyük ihtimalle sözleşmelerinde indirime gitmeyenlerle yolları ayıracak. Bu durumda hem transfer sezonunda hem de takım kurgusunda zaman bir hayli kısa iken transfer yapma zorunluluğu doğar. Bu yüzden kısa zamanda doğru hamleleri yapacak Türkiye'yi tanıyan bir ismin gelmesi doğru bir seçim olarak karşımıza çıkmakta.

2- MALİ SORUNLAR: Beşiktaş'a gelecek teknik adam mali sorunlar yüzünden yaşanması muhtemel gelişmeleri de göğüslemek zorunda kalacak. Yani Beşiktaş'a sadece "ben teknik adamlık" yapacağım diye gelen başarısız olur. Camiada karizması ve kişiliğiyle öne çıkan bir isim mutlaka takımın başında olmalı. Öyle nitelikte bir teknik adam gelmeli ki sorunlar gazete manşetlerine gelmeden Ümraniye'de veya Akaretler'de çözülmeli.

3- DİSİPLİNSİZLİKLER: Yeni teknik direktör mutlaka disiplin konusunda taviz vermeyen ve medya karşısında da aldığı kararların ardından dimdik durabilen bir isim olmalı. Başka bir anlatımla kimsenin gözünün yaşına bakmayacak ve oyuncuya yıldız niteliğiyle değil Beşiktaş'ın formasını terletme kriteriyle değer veren bir teknik adam Beşiktaş'ın başında olmalı.

Yukarıdaki saydığım üç maddeye uyum sağlayan bir teknik adam, camianın dengelerine hakim bir teknik adam, geldiği taktirde gelecek sezon ve sezonlar adına umut besleyebiliriz. Aksi halde gördüğümüz korku filminin başka sahnelerini ilerleyen zamanlarda tekrar görürüz.

Not: Doğal olarak her Beşiktaşlı gibi benim de aklımda "şu isim takımın başına gelsin" dediğim bir teknik adam var. Bu köşeden isim vermem doğru olmaz. Bu zor süreçin Beşiktaş'ın yeniden doğuşuna vesile olmasını diliyorum. Umarım camia olarak bu zor günlerden daha da güçlenmiş olarak çıkarız.

twitter: https://twitter.com/#!/ErayEAydemir



Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL