Bu haberi yazdır
Beşiktaş'a gol atan hakem
Karakartal.com yazarlarından Eray Emin Aydemir, sıcağı sıcağına Beşiktaşımızın Gaziantepspor'u mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.  
Kaynak : Karakartal.com
Beşiktaş'a gol atan hakem
Fotoğraf : AA
Eskiler bilirler, ben ufak bir çocuktum o yüzden maçı izleyemedim ancak internet nimetiyle o görüntüleri gördük.

Sene 1986, maçın ismi Ankaragücü Beşiktaş, golü atan maçın hakemi Ahmet Akçay, tekrar yazıyorum golü atan maçın hakemi Ahmet Akçay.  Beşiktaş'ımız hakemin attığı gol ile Ankaragücü'ne 1-0 mağlup olur. Peki soralım şimdi o yıllardan beri ne değişti Beşiktaş'ımızda?

İsteyenle istediği yerde tartışırım. Üç büyükler arasında en fazla hakem kararlarıyla canı yanan takım Beşiktaş'tır. Ahmet Çakar'ından tutun da Bünyamin Gezer'ine kadar İnönü Stadı'nda daha bir tarafsız olurlar hakemlerimiz. Çünkü bilirler eğer İnönü Stadı'nda Beşiktaşlı bir futbolcuyu oyundan atarlarsa veya renkli takımların aksine daha katı bir yönetim gösterirlerse medyanın bir bölümü onların yönetimine övgüler yağdırır.

Ne kadar tarafsız bir hakem olduklarının altını çizerler. Hakemler de bunu bildiklerinden Beşiktaş'ımızın ağır başlılığı ve medya gücünün de sınırlı olması sebebiyle daha da bir eşit olurlar.

Beşiktaş'ımızın Gaziantepspor'u dize getirdiği maçta da bu tip bir hakem yönetimine şahit olduk. Uzun süredir bu kadar kötü, bu kadar silik bir hakem görmemiştim. Bir önceki maçta kopartılan yaygaradan mı bilinmez Beşiktaş'ı bu akşam duman etmek için elinden geleni yaptı. Kart gösterdiği pozisyonların çoğu hatalı. Rakibin gereksiz vakit geçirmelerine kayıtsız kaldı. İkinci yarıda rahat 10-11 dakika oyun durdu. Uzattığı sadece 6 dakika.

Çok net söylüyorum bu akşam İnönü Stadı'nda bulunan Beşiktaş taraftarı hakeme yüklenip oyuna dahil olmasaydı Beşiktaş'ımızın bu akşam kazanması imkansızdı. Tekrar üstüne basarak söylüyorum bu kadar kötü bir yönetim görmedim.

Şimdi gelelim madalyonun diğer tarafına...

Beşiktaş'ımızda çok değerli yöneticiler var...

Başkana bir şey diyemeyeceğim zaten o şu an Türk futbolunun ! başka bir anlatımla Fenerbahçe'nin dertleriyle meşgul...

Ancak sezonun başından beri bu takımın yıldızları sahada dayak yiyor.

Kartlar aleyhine kullanılıyor.

İnsanlar zorla stat kapılarını kırıyor, statlarda adam bıçaklanıyor. Ancak bu takımların sahası kapanmazken Beşiktaş'ın en ufak bir olayda sahası kapatılıyor.

Bir yöneticimizin dışında kimse yaşananlara müdahale etmedi.

Sizce artık oyuncularımızın yediği tekmelere bir son vermenin zamanı gelmedi mi?

Sizce artık ülkemizi Avrupa'da temsil eden iki ekipten biri olan Beşiktaş'ımızın fikstür sorununa bir çözüm bulmanın Carvalhal'ın haklı isyanına rağmen zamanı gelmedi mi?

Sizce artık medyanın Fenerbahçe'nin düştüğü çukura Beşiktaş'ı da çekme arzusunun ve bu yönde yaptığı haberlere yanıt vermenin zamanı gelmedi mi?

Neyi bekliyorsunuz?

Yazıyı artık bitirmenin zamanı geldi. Kimseyi eleştirmeyeceğim. Herkes bu galibiyetin keyfini çıkarsın. Özellikle Carlos Carvalhal'ın üçüncü golden sonra sahaya dalıp oyunculara koşuşunun ve onlarla kucaklaşmanının görüntülerini seyredin. Bu sıkışık fikstüre, hakem hatalarına ve yaşanan sorunlara rağmen bu kadar mücadele.

Helal olsun

twitter: https://twitter.com/#!/ErayEAydemirKarakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL