Bu haberi yazdır
Süleyman Seba Fair Play Sezonu
Karakartal.com yazarlarından Özgün Başpınar, efsane başkanımız Süleyman Seba'nın ardından bu satırları köşesine taşıdı.  
Kaynak : Karakartal.com
Süleyman Seba Fair Play Sezonu
Fotoğraf : Karakartal.com

Akıl akıldan üstündür. "Artık ölümsüz başkansın" başlıklı yazımıza çok güzel bir yorum geldi okuyucularımızdan... Nefis bir öneride bulundular.

Diyor ki, karakartallar nickname'li okuyucumuz: Seba için yapabileceğimiz en güzel şey, onun centilmen ruhunu yaşatmak. Bu amaçla bu sene her zamankinden daha centilmence oynayalım. Hakeme asla itiraz etmeyelim. Bizden çıkan topa bizden çıktı diyelim. Lehimize bile olsa yanlış kararları düzeltelim.

Fair play'i gerçek manada uygulayalım diyor yani... Hani herkesin ağzında olan ama kimsenin tavrına yansımayan o güzel kavramı bu sene gerçekten yaşatalım diyor. Bence şahane fikir.

Biz Beşiktaş olarak başlayalım. Bütün oyuncularımız, bütün taraftarlarımız bu yola baş koysun. Bu sene hep centilmence davranalım. Süleyman Seba'yı her doksan dakika boyunca aklımızın bir köşesinde tutalım. Tutalım ki, o hangi pozisyonda nasıl davranırdı diye düşünerek örnek alalım.

Futbolun insani yönünü, gerçek keyfini ortaya çıkaralım. Tabii ki hep kazanmak için oynayalım ama kazanmak için en ufak pisliğe tenezzül etmeyelim. Konuk ettiğimiz her takımı alkışlayarak sahaya çıkaralım. Alkışlayarak uğurlayalım.

Hakemlere de küfretmeyelim, rakiplerimize de... Sadece bir sene... Süleyman Seba için... Yapamaz mıyız? Yaparız.

Biz yaparsak herkes arkamızdan gelir. Önce diğer takımlar gelir. Sonra diğer taraftarlar...

Türkiye başarırsa Avrupa görür, duyar. Avrupa gelir. Avrupa görür, duyarsa Dünya görür, Dünya duyar. Bu kez peşimizden Dünya gelir.

Düşünsenize bütün dünyada hiç değilse bir sezon futbolun ilk icat edildiği zamanlardaki gibi kardeşçe, arkadaşça, insanca oynandığını.. Kimsenin kimseye zarar vermediğini...

Hiçbir statta olay çıkmadığını... Olay çıkaracak adamın bile tüm dünyanın insanlığını görüp utandığını, vazgeçtiğini...

Rüya gibi değil mi? İyi de neden olmasın? Var mı kendimizden başka bir engelimiz?

Yok. Zaten yoktu ama şimdi bir de bu müthiş fedakarlığı (!) Süleyman Seba için yapacağımızı düşündüğümüzde hiç olmayacak.

Haydi atalım ilk adımı... Gerçekleştirelim bu hayali. Bir sezon insan gibi kalalım. Görsün yattığı yerden Süleyman Başkan. Boşa değilmiş desin benim çabam... Nihayet gerçekten başardım desin... Anladılar beni sonunda desin sonsuzluktan... Aklımız başımıza gelsin sonunda onsuzluktan...

Ne stadın ona adanması, ne okula isminin verilmesi, hiçbir şey bunun kadar mutlu edemezdi Süleyman Seba'yı. Hepimiz biliyoruz bunu.

Eee, o zaman??? Hadi, deneyelim ulan! Ne kaybederiz?

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL