Bu haberi yazdır
Şeker Portakalı
"Portakal deplasmanından, böyle şeker gibi bir sonuçla dönmek yine de çok sevindirici. "  
Kaynak : Karakartal.com
Şeker Portakalı

Maçın kritiğinden önce yazmam gereken çok önemli bir husus var. Bu hususun adı Atiba. Aldığı her kuruş ona sonuna kadar helal olsun. Eleme maçının tartışmasız yıldızıydı. Sahanın her yerinde olmak deyimini gerçek bir uygulamaya dönüştürdü. Onu izlerken biz yorulduk, o yorulmadı. Bir bizim kalenin önünde yüzdeyüz golü kesti, bir diğer ceza alanı önünde rakip defansı ipe dizdi. Her pozisyonun içinde, her tehlikenin merkezindeydi. Kendisini televizyondan izleyenlere bile alkışlattı. Helal olsun!

Maça geçersek… Beşiktaş geçen sene bıraktığımız yerde duruyor. Takım halinde mücadele, tekmeye kafa uzatma, canını dişine takma gibi erdemler üst seviyede. Fakat futbol oynayabilme, organize atak, teknik kapasite gibi değerler maalesef çok geride. Bu tür işlerde en büyük beklentimiz olan Oğuzhan, inatla ben bu beklentiyi kaldıramayacağım deyip duruyor. Onu da çıkarınca zaten hiç umut kalmıyor. Kadronun kapasitesi bu. Futbolculara sürüm yükleyemeyeceğimize göre bu sıkıntıyı çözmenin tek çaresi transfer. O konuda da elimizde sadece Demba Ba vardı. Ba’nın da henüz hazır olmadığını gördük.

Pektemek’in kafası, Frei’ın banttan aldığı sayı, Atiba, Pedro ve Necip’in fedakar oyunları ve Feyenoord’un umduğumuzdan oldukça bozuk çıkması sayesinde maçı 2-0 bitirmek üzereydik. Hakem demeye bin şahit isteyecek İtalyan’ın son dakikalarda içine giydiği Feyenoord formasını iyice dışına çıkarmasıyla sinirimizi bozan golü yedik. Maçı durduk yere beş dakika uzatması, bize yapılan faulleri görmezden gelip Feyenoord’u açıkça kayırması, penaltı pozisyonunda yan hakem bayrak kaldırmadığı halde son sürat penaltı noktasına gitmesi resmen karaktersizlikti. Umarım rövanş maçında böyle kötü niyetli bir hakemle karşılaşmayız.

Bu kadar korkarak gittiğimiz Portakal deplasmanından, böyle şeker gibi bir sonuçla dönmek yine de çok sevindirici. Fakat umarım bu sonuç göz boyamaz ve zaten rehavet içinde yüzen yöneticilerimizi iyice uykuya yatırmaz. Bu takıma en kısa zamanda iyi bir oyun kurucu, hızlı ve hamleli bir lider stoper ve sağlam bir sağbek şart. İnşallah daha fazla oyalanmadan bu transferleri yaparlar.

İşin zor kısmını kolay geçtik. Kolay gözüken rövanşta zorlanmamamız dileğiyle…

twitter.com/OzgunKartal

 

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL