Bu haberi yazdır
Dün Yediğin Hurmalar...
Özgün Başpınar: "Bugün bizi tırmalayan sıkıntılar, geçen haftalarda bol keseden harcadığımız puanlara dayanıyor."  
Dün Yediğin Hurmalar...

Bugün bizi tırmalayan sıkıntılar, geçen haftalarda bol keseden harcadığımız puanlara dayanıyor. Sadece iki anekdot bile durumu açıklamaya yetiyor. Son dakikada yenilen golle berabere kaldığımız Konya maçı ve Galatasaray'ın son dakikada attığı golle kazandığı Gençlerbirliği maçı.

Biz o golü yemesek bugün ikinciliği büyük ölçüde garantilemiş olacaktık. Galatasaray o golü attığı için bugün ikinciliği büyük ölçüde garantiledi.

Şimdi atı alan Üsküdar'ı geçtikten sonra aklımız başımıza geldi. Bugün yapılması gereken işlerin yüzde doksanını doğru yaptık. Maç boyu baskı kurduk, Jones'un hatalı kafa pası dışında kalede net pozisyon vermedik, golü erken bulup maçı kontrolümüze aldık, Elazığ'ın can havliyle oynamasını avantaja dönüştürdük. Kalan yüzde on, ikinci ve üçüncü golleri bulup maçı rahatlatmaktı. Ama Beşiktaşlı olduğumuz için bu kadar lüks beklemiyorduk zaten, son dakikalarda ülser olmadan maç tamamlarsak kendimizi boşlukta hissedeceğimiz kesindi. Sağolsun futbolcularımız da bizi depresyona sokmadılar!

Gökhan güzel golü ve sık sık adam eksilterek yarattığı tehlikelerle günün öne çıkan ismiydi. Sürati, kuvveti, esnekliği, tekniğiyle adeta futbol için doğmuş. Seneye de top yerine kurşun peşinde koşmayacaksa bonservisi mutlaka alınmalı.

Veli ve Atiba standarttan hiç sapmadılar. Her zamanki gibi göbeği panjur misali kapadılar, içeriye hava bile giremedi.

Onların arkasında Franco yine Jr. Ronaldo Guiaro gibi oynadı, tüm açıkları tam zamanında müdahalelerle kapadı. Yanındaki Jones stoperde fena sırıtsa da oyun kurmada müthiş işe yaradı, altmış yetmiş metrelik nefis uzun toplar çıkardı.

Olcay ve Almeida'nın düşüşleri devam ediyor, sonunda yere çakılacaklar. İlk yirmi haftada gol ve asist bazında kendi kariyer rekorlarını kırdılar, o saatten beri de alacakaranlık kuşağındalar. Arada bir görünüp kayboluyorlar. Verimleri felaket düştü.

Oğuzhan da arada bir güzellikler yapıyor, o anlarda keyif veriyor, sonra ben biraz dolaşacağım diyerek gidiyor. Devamlılığını arttırması lazım.

Motta da solda gidip geliyor ama tahminen sezon sonunda gidip gelemeyecek. Beşiktaş'ın solbeki olması için bir kademe daha atlaması lazım.

Serdar'ı ise yazmıyorum bile. Ondan umudu kesmeyen kalmadı.

Tolga hep güven veriyor. Karşı karşıya yoktan var olan pozisyonda topu rakibinin ayağından öyle güzel aldı ki, aynı anda maçı da aldı. Maçtan sonra adrese teslim konuşmasıyla da kendisine bir kez daha şapka çıkarttı.

Sonuçta bugün herşey güzeldi ama başlıkta dediğimiz gibi dün yediğimiz hurmalar bugün bizi fena tırmaladı. Galatasaray ikinci oldu gibi, kümede kalmayı garantileyen Erciyes'e puan vermesi zor ihtimal. Dolayısıyla bundan sonrası bence sadece matematik-cell. Fakat o hattın son haftada çekeceğini pek sanmıyorum.

Yine de umutla Hikmet Karaman'dan bir sürpriz bekliyorum.

Küme düşen Elazığspor'a da geçmiş olsun diyorum.

twitter.com/OzgunKartal

 

 

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL