Bu haberi yazdır
Biz de A2 ile çıkalım
Yazarlarımızdan Özgün Başpınar, Ankaragücü maçı sebebiyle Carvalhal'ı ve bazı futbolcuları sert bir dille eleştirdi.  
Biz de A2 ile çıkalım
Bir tarafta ligin dibine demir atmış, kulübü neredeyse batmış, en iyi oyuncuları satılmış, A2 takviyeli gencecik oyunculardan kurulu Ankaragücü. Diğer tarafta UEFA grubundan lider çıkmış, sadece Fernandes’inin bonservisi neredeyse tüm Ankaragücü onbirine bedel, şampiyon adayı Beşiktaş.

Quaresma dışında neredeyse ideal onbirinle maça çıkmışsın. Hep hoşgörü sebebi olan 3 günde bir maç gibi bir mazeretin yok. Karşında hiçbir iddiası olmayan, hiçbir yıldızı olmayan, ligin en zayıf takımı var. Ve senin 90 dakika boyunca kaleyi tutan sadece 3 şutun var!

Sen nasıl şampiyonluğa oynayacaksın Beşiktaşım?

Bu puan kaybının iki sorumlusu var. Birincisi karşılarında amatör ruhla, onur mücadelesi veren savaşçı Ankaragücü’nün yarısı kadar oyunu önemsemeyen, yedek kulübesinde kahkahalar atan laubali futbolcular. İkincisi ise Carvalhal.

Futbol topu yuvarlaktır, ama verdiği dersler hep dosdoğrudur. Hiçbir rakip kolay değildir, hiçbir maç oynamadan, ter dökmeden kazanılmaz! Karşındakini aşağı görüp canını dişine takmazsan, en az onun kadar emek vermezsen hiçbir şeyi hak etmezsin. Altın gibi puanları Ankara otobanında bırakır, İstanbul’a mehter marşıyla dönersin.

Sana ne desek Carvalhal? Senin, takımın birinci santrforu diye oynattığın, yerine transfer bile istemediğin adam kalenin direğinden daha fazla işe yaramazken, onun yedeği diye aldığın adam koca bir sezonun ilk yarısı boyunca sadece penaltıdan bir gol atmışken, sen tek bitirici adamın Pektemek’i ne diye böyle bir maçta oyundan çıkarırsın? Kim gol atacak kardeşim?

Maçı çözmek için planın, sağ ayağı olmayan, kimse dokunmasa sıfıra varması üç ezan vakti alan Edu’yu sağaçık olarak Pektemek’in yerine oyuna sokmak mı? Son dakikalarda Alves’i oyuna sokup daha fazla hücumcuyla saldıracağına Veli’nin yerine Necip’i almak mı? 10 ortasından 1’i cezaalanına düşerse tribünde havai fişek gösterisi yapılan İsmail’le Almeida’nın kafasına top şişirmek mi?

Bu Almeida konusunda iyice paranoyaklaştım. Artık şampiyonluğa oynayan diğer takımların bir projesi olduğunu düşünüyorum. Truva atı gibi sokmuşlar, Beşiktaş’ı içerden bitiriyorlar. Adam sanki gol atmak için değil, atmamak için çalışıyor. Ön direğe koşması gereken yerde arka direğe gidiyor, göbeğe gireceği yerde kanada kaçıyor, kaleye vuracağı yerde neredeyse taca vuruyor! Televizyondaki yorumcuların tamamına yakını, sürekli aynı şeyi söyleyip duruyor: ‘Aman da Almeida aslında çok iyi futbolcu da, diğer arkadaşlarına servis yapıyor da, hava toplarını alıyor da, bik bik bik’… Hangi hava topu birader? Üşenmedim takip ettim, bütün maç boyunca 3 kere topa kafayla vurabildi, bunlardan 2’si arkadaşlarına gitti. Eee, bu mu servis?

Bizim pizzacı da yapar o kadar servisi!

Böyle bir maçın ardından söylenecek fazla da bir şey yok. Keşke biz de A2 takımıyla çıkıp yüreğimizi sahaya koysaydık… Hiç değilse sahada Beşiktaş ruhunu görürdük!

 Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL