Bu haberi yazdır
Beşiktaş'ın üvey çocuğu
Portekiz'in şımarık futbolcusu için yer yerinden oynadı, medyada her gün bin türlü haberi çıkıyor. En önemli maçlarda takımı her seferinde yarı yolda bıraktığı halde, kadro dışı bırakıldı diye bir heykelinin dikilmediği kaldı, Emre için ağzını açan yok.  
Kaynak : Karakartal.com
Beşiktaş'ın üvey çocuğu

Sanırım Emre Özkan'dır bu.

Yanlış bilmiyorsam 14 yaşından beri Beşiktaş'ta... 16 yaşından beri de Beşiktaş'ın A2 Takımı'nda oynuyor. Ukalalık yapmayacağım, Beşiktaş'ın altyapısını benden çok daha iyi takip eden spor yazarları var, ben konunun uzmanı sayılmam. Onlar bu bilgileri çok daha iyi aktarabilirler bize...

Beni ilgilendiren Emre Özkan'ın şu anki durumu...

Berbat bir "transfer girişimi dönemi" geçiren Beşiktaş Transfer Komitesi'nin ve Samet Aybaba'nın transferin bitmesine 2 gün kala apar topar İBB'den Gökhan Süzen'i alma kararının ve 2 gün içinde bu transfer için yapılan abuk subuk animasyonların kurbanı...

Royston Drenthe'ler, Zarate'ler, Nene'ler, Babel'ler'in havada uçuştuğu asparagatif dönemin günah keçisi... İstediği hiçbir futbolcuyu aldıramayan Samet Aybaba'nın hırsını çıkardığı talihsiz yetenek...

Suçu ne? Beşiktaş'tan başka bir takıma gitmek istememek. Başka bir derdi olsa, yapabileceği en iyi transferi rahatlıkla yapabilirdi. Yaşadığı şehrin içinde, Beşiktaş'tan kazandığı paranın bilmem kaç katını alacağı, son yıllarda prestij olarak da hızla yükselen başarılı bir takımda muhtemelen ilk 11 oynayacaktı, istemedi.

Bu açıdan bakıldığında kendisi açısından hatalı olabilir. Bu olaylar yaşanmasa da zaten kendisine kadroda yer bulması zor gözüküyordu. Uğur Boral'ın, İsmail Köybaşı'nın arkasında yedeğin yedeği olacak, bir senesi daha kendisine hayrı olmadan geçecekti.

Diğer taraftan Emre Özkan senelerdir sezon başı idmanlarında yer buluyor. Ama kadroda onu göremiyoruz. Yani belki de Beşiktaş için gerekli potansiyele de sahip değil, bilmiyorum. 1 – 2 kere kısa sürelerde izleyebildiğim bir futbolcunun yeteneği hakkında yorum da yapamam.

Ama ne olursa olsun, Beşiktaş'ta Emre Özkan'a bu yaptığını yapamaz. Vay efendim, sen madem biz istediğimiz halde İBB'ye gitmedin, o zaman al sana ceza, kadro dışısın!

Ne hakkın var ya? İster gider, ister gitmez adam! Kendi kararı, kendi isteği. Belki Beşiktaş dışında bir takımda oynamak istemiyor, belki bu seneyi son şansı olarak görüyor, kadroyu zorlamak istiyor. Ya da ne bileyim, belki İBB'nin teknik direktörüyle hoşlaşmıyor, orada uyum sağlayabileceğini düşünmüyor. Herşey olabilir. Sorarsın, ikna etmeye çalışırsın, giderse gider gitmezse gitmez. Zorla güzellik olur mu? Hangi devirde, hangi kulüpteyiz?

Artı, Gökhan, Emre'den ne kadar iyi bir oyuncu ki, bu hallere düşürüyorsun çocuğu?

Sonra da, aman da altyapıya önem veren, aman da genç futbolcu yetiştiren teknik direktörüm diye imaj kampanyası yapıyorsun. Sen elinin altındaki adama bu muameleyi yaptıktan sonra kim inanır senin gençlere değer verdiğine, kim inanır senin adil olduğuna, hangi genç futbolcu sana güvenip de tercih eder yönettiğin takımı?

Asıl içerlediğim bir kişinin de bu mesele için kalem oynatmaması! Portekiz'in şımarık futbolcusu için yer yerinden oynadı, medyada her gün bin türlü haberi çıkıyor. En önemli maçlarda takımı her seferinde yarı yolda bıraktığı halde, kadro dışı bırakıldı diye bir heykelinin dikilmediği kaldı, Emre için ağzını açan yok. Olmasın, ben açarım. Her yerde de yazarım.

Eğer Beşiktaş yönetiminde vefa kelimesinin anlamını bilen bir tane insan varsa, çıkar düzeltir bu durumu. Yedirmez özkaynağını, ezdirmez siyah beyaz yeteneğini.

Beşiktaş'ın elinde büyümüş, Beşiktaş'ın değeridir Emre Özkan. Biz değerlerimizi korursak hem Beşiktaş kazanır, hem Türk futbolu...

https://twitter.com/#!/OzgunKartal

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL