Bu haberi yazdır
''Baklavadan da güzel''
Karakartal yazarımız Özgün Başpınar, Beşiktaş'ın Gaziantepspor zaferini değerlendirdi.  
Kaynak : Karakartal.com
''Baklavadan da güzel''
Çok acaip bir hale geldik. Demba Ba, Veli, Sivok, Pektemek gibi kilit isimler olmadığı halde, bir haftada üçüncü maçımızı yaptığımız halde takır takır oynuyoruz.. Bir dönemeci daha rahat geçiyoruz.

Sahaya baktığımızda sene başından beri hepimizin hayal ettiği 4­1­4­1 formatıyla sahadayız. Orta sahada dört ofansif oyuncuyla yer alıyoruz.

Forvette Cenk, Demba Ba'nın yokluğunu hissettirmemek için canını dişe takıyor. Bugün Karcemarskas'ın müthiş reflekslerinin de katkısıyla gol atamıyor ama sistemi eksiksiz bir şekilde işletiyor.

Olcay'la Gökhan günlerinde değiller ama varlıkları bile rakip bekleri stres komasına sokuyor. Sosa'yla Oğuzhan resital veriyorlar. Öyle güzel paslaşıyorlar ki bazen futbol maçına değil sanat eserine baktığımı sanıyorum. Zaten bu sanat performanslarından biri golü getiriyor.

Sosa, Oğuzhan, Cenk derken imzayı haftalardır oynamayan Oğuzhan atıyor. Atiba güya defansif ön libero rolünde ama bütün ataklarda yan rolü var. Bir bakıyorsun atağı başlatıyor, bir bakıyorsun kanattan sıfıra bindirme yapıyor, bir bakıyorsun ceza alanına deplase oluyor.

Takımın arkasına bakıyorum. Sene başından beri yerden yere vurduğumuz Serdar sağ kanatta Dani Alves'e dublörlük yapıyor. Bindirmeler, ara pasları, ortalar... Göbekte gencecik Atınç, havadan karadan top geçirmiyor. Pedro zaten omurganın genç yıldızı.

Motta kendini toplamış, sol çizgiye özel güvenlik olmuş. Kuş uçurtmuyor. Tolga sanki kalede değil de, kale arkasında maç izliyor. Ona neredeyse hiç iş düşmüyor. Kenara bakıyorum. Biliç neredeyse maçın en çok koşan adamı istatistiklerine girecek. 90 dakikanın her anında ayakta.

Maçın sonunda yorgunluğu, argınlığı kenara koyup enfes bir Antep baklavası yiyoruz. Fakat üç puan baklavadan da güzel...

Bildiğin şampiyonluk kokusu alıyorum bu üç puanla. Dolu dolu geliyor. Deriin derin içime çekiyorum.

En son yıllar önce almıştık ama unutmadık. Bu tanıdık koku iyi geliyor.

Kartal, emin adımlarla şampiyonluğa yürüyor.

twitter.com/OzgunKartalKarakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL