Beşiktaş Kulübü, 2009 yılında o zamanki Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli tarafından A takıma çağrılan ve oyun tarzı dünyaca ünlü İngiliz David Beckham'a benzetildiği için "Beckham" lakabı takılan Mehmet Erkut Şentürk ile ilgili mahkemenin kapısını çaldı.
"SÖZLEŞMEYİ İHLAL ETTİ, 1 MİLYON EURO VERSİN"
İstanbul 36. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, futbolcunun kendileri ile ön sözleşmesi bulunduğu halde Eskişehirspor ile sözleşme imzaladığı belirtildi. Futbolcunun ön sözleşme şartlarını ihlal ettiğinin belirtildiği dilekçede, "Ön sözleşme şartlarına uymayan davalı, 1 milyon Euro tutarındaki cezai şartı ödemek ile yükümlüdür. Davalının işleyecek ticari faiziyle birlikte talep edilen miktarı ödemesini talep ediyoruz" denildi.
"SÖZLEŞME HÜKÜMSÜZ"
Genç futbolcu, Beşiktaş'ın bu talebine karşılık avukatı Savaş Adalet tarafından hazırlanan dilekçe ile itiraz etti. Mahkemeye sunulan dilekçede Beşiktaş ile imzalanan dilekçenin hükümsüz olduğu belirtildi. Ön sözleşmenin imzalandığı 2011 yılında müvekkilinin 17 yaşında olduğunu, bu nedenle sözleşmenin anne ve babası tarafından imzalandığının belirtildiği dilekçede, "Ön sözleşmenin geçerli olabilmesi için kulübün bu sözleşmeyi Türkiye Futbol Federasyonu'na onaylatması gerekmektedir. Bu zorunluluğu yerine getirmeyen davacının (Beşiktaş) bu geçersiz sözleşmeye dayanarak hak talep etmesi mümkün değildir" denildi.
FIFA kurallarına göre 18 yaşının altındaki futbolcu ile en fazla 3 yıl sözleşme yapılabileceğini, ancak Beşiktaş'ın 5 yıllık sözleşme yaptığına dikkat çekilen dilekçede, "Müvekkilim İş Kanuna tabi olmaması nedeniyle Asliye Hukuk Mahkemesi görevlidir. Bu nedenle öncelikli olarak bu davanın görevsizlik nedeniyle reddedilmesine ve dosyanın İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderilmesi talep edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.
MAHKEME "GÖREVSİZİM" DEDİ, DAVAYI REDDETTİ
Bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda iki taraf mahkemeye çıktı. İstanbul 34. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada iki tarafı da avukatları temsil etti. İki taraf da uzlaşmayı kabul etmedi. Kararını açıklayan mahkeme, Beşiktaş'ın açtığı davayı reddetti. Mahkemenin görevli olmadığına karar verilerek, dava dosyasının İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmedildi.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Juventus'tan Mateta için hamle hazırlığı

Xabi Alonso, Arda Güler'i istiyor

Napoli, Allegri ile anlaştı!

Bayer Leverkusen, Oliver Glasner'i istiyor!

Florentino Perez'den transfer mesajı!

Ramos'un Sevilla anlaşması iptal oluyor!

Anthony Gordon, imza için Barcelona'ya gitti

Glasner: "Harika bir dönem sona erdi!"

Enzo'nun Real Madrid hayaline 140 milyon Euro'luk engel!

Luka Modric, Real Madrid'e geri dönüyor!



























