Devler Ligi para basıyor
Beşiktaş'ın da mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon yer alacak 32 takım ve UEFA'nın yaklaşık 1 milyar euroluk bir gelir kazanacakları belirtildi
Kaynak : Milliyet
Dünya futbolunun en fazla ilgi çeken organizasyonlarından biri olan Şampiyonlar Ligi, dağıtacağı gelirle futbol devlerinin yüzlerini güldüreceğe benziyor. Şampiyonlar Ligi'nde pazarlama ve televizyon yayınlarının, organizasyonu gerçekleştiren UEFA ile ligde boy gösterecek 32 takıma toplam 1.09 milyar euro gelir sağlayacağı belirtildi.
Söz konusu rakamın geçen sezona oranla yüzde 33 arttığı ifade edilirken, bunun yeni bir rekor olduğunun altı çizildi. Ligin reklam gelirlerinin 3'te 2'sinin takımlara paylaştırılacağı bildirilirken, bu ödemelere bilet ve ticari ürün satışlarının dahil olmadığı hatırlatıldı.
Her takım 7.1 katılım parasına garanti olarak kavuşurken, her galibiyete de 800 bin euro verilecek. Mayıs ayındaki finalde şampiyon olacak olan takım ekstra 9 milyon euroyu kasasına koyarken, diğer finalist ise 5.2 milyon euro alacak.
Geçen sezon en fazla ödeme yapılan Manchester United, toplam 37.8 milyon euro kazanmıştı.Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Juventus'tan Brahim Diaz hamlesi!

Federico Chiesa'dan geleceği için açıklama!

Real Madrid'de Alvaro Arbeloa dönemi sona erdi!

Suudi Arabistan'dan Raphinha için 80 milyon euro!

Schalke, Loris Karius ile nikah tazeledi

Jose Mourinho, Borussia Dortmund'dan istedi!

Atletico Madrid, Sörloth'un bonservisini belirledi!

Rafael Leao'dan Al Hilal'e ret!

Real Madrid'den Calafiori için ilk adım

Nathaniel Brown'a dev kulüpler talip

Arsenal Kenan Yıldız'a talip
En çok yorumlanan haberler















