Bu haberi yazdır
Biraz hakemlik öğrensinler
Yazarlarımızdan Eray Emin Aydemir takımımızın 2-0 kazandığı Braga maçını farklı bir açıdan değerlendirdi  
Biraz hakemlik öğrensinler
Beşiktaş'ımız Braga karşısında sadece UEFA Avrupa Ligi 2. Turunda aldığı 2-0'lık sonuçla rövanş maçı öncesi avantaj elde etmedi...

Siyah Beyazlı ekibimiz bu galibiyetle bir anlamda kötü gidişe "artık yeter" derken UEFA Avrupa Ligi'nde ne kadar iddialı olduğunu ve can yakma isteğinin ne düzeyde olduğunu herkese gösterdi.

Doğal olarak deplasmanda alınan bu galibiyetin lige de pozitif etkileri olacaktır....

İşin saha içi taraflarını hem bizim sitemizdeki yazarlar hem de Beşiktaş ile ilgili elleri kalem tutanlar mutlaka yazacaklardır ancak ben "şu attı, şu tuttu" demek yerine olaya biraz daha farklı bir açıdan bakmak istiyorum...

Ligde lider Galatasaray'ın 11 puan gerisindeyiz. Eğer play-off sistemi olmasaydı Beşiktaş'ımızın şampiyonluk yolundaki işinin mucizelere kaldığını söylemek pek de yanlış bir ifade olmazdı. Ancak play-off sistemi bir anlamda açılan mesafeye rağmen Beşiktaş'ımızın umutlarının da diri kalmasını sağladı.

Herkes Carvalhal'ın hatalarını, bazı oyuncularımızın yetersizliğini eleştirebilir, haklılar da. Ancak herkes ile her yerde ve her zaman tartışabileceğim bir iddiam var. Katılırsınız veya katılmazsınız bilmiyorum ama şunu söylerken içim çok rahat, "ŞU AN NORMAL BİR HAKEM YÖNETİMİ OLSAYDI LİGİMİZDE BEŞİKTAŞ 6 PUAN DAHA FAZLA ALIRDI"

Yani başka bir anlatımla şu an lider Galatasaray ile aramızdaki fark 11 değil de 5 puan olurdu. Play-off sisteminde bu puan farkının da açıkçası pek bir önemi kalmazdı.

Bir bir hakem hatalarını saymayacağım. Mersin İdman Yurdu maçında Simao'nun yere indirilmesinde verilmeyen penaltı ve Fernandes'in Kayseri'de nasıl tekmelerle çıldırtıldığını ve hakemin bu oyuncumuza atılan tekmelere nasıl da kayıtsız kaldığını aklınıza getirin yeter. Ayrıca bu oyuncumuzun ilginç bir şekilde 2 maç cezalandırılarak Fenerbahçe maçında da oynama hakkının elinden alındığını düşündüğünüzde Beşiktaş'ın bunun tersi bir durumda kaç puanda olacağını düşünmeniz yeterli olacaktır.

Peki Braga maçının hakemi Kevin Blom müthiş bir maç mı yönetti? Tabii ki hayır. Verdiği kararlarda hata da yaptı. Ancak oyunun ruhunu iyi okudu. Kendini yere atan oyuncunun ev sahibi ekibin futbolcusu olmasına rağmen gözünün yaşına bakmadı. Sorarım şimdi size, Beşiktaş ile ligimizin vasat takımlarından biri bırakın deplasmanı İnönü Stadı'nda bir maç yapsalar ve rakibin sarı kartlı oyuncusu kendisini yere bıraksa ligimizde hangi hakem bu oyuncuyu ihraç ederdi?

Unutmayalım ki tıpkı hayatta da olduğu gibi futbolda da ufak detaylar akışı çok ciddi etkiler.

Ne diyelim umarım bizim hakemlerimiz bu maçın hakeminden biraz ders alırlar.

Umarım

twitter: https://twitter.com/#!/ErayEAydemir
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL