Bu haberi yazdır
Edu gol attı ama...
Sitemizin yeni yazarlarından Burak Ozan, Beşiktaş'ımızın dün akşam kazandığı büyük zaferi kendine has tarzıyla kaleme aldı.  
Edu gol attı ama...
10 yılı aşkın süredir ara ara Webkartallarında yer alan yazılarıma bundan böyle karakartal.com sayfalarında devam etme arzusundayım, vatana millete hayırlı uğurlu olsun..

Bana bu fırsatı tanıyan sevgili editörümüz Eray Emin Aydemir’e de teşekkürlerimi sunuyorum..

Dün akşam maçtan önce taraftarda “kanka gitsek mi gitmesek mi, gidelim ya, yok evde seyredelim, ya gel gidelim ya, Valerenga gibi olmasın sora” havasında gel gitler oluşmuştu..

Bunda hocamız Carlos’un Eskişehir maçında gösterdiği dehşet taktik ve kadro zekası ile futbolcularımızın terinin son damlasına kadar verdiği mücadelenin de rolü büyüktü sağolsunlar varolsunlar..

O gün damaklarda tat bırakan o performansın ardından, hepimizde hesap kitaplar başlamıştı.. “Şimdi kankacım piley of’a kadar 6. olsak ordan sora iki maç kazanıp 5. liğe atarız kendimizi, 4. ile de kapıştık mı UEFA garanti..” gibisinden artık hep yapmaya alıştırıldığımız hesaplara girişmiştik bile..!

Neyse her maç yeni bir başlangıç Beşiktaş’ımızda, taraftar stadı doldurmuş, siyasi sıkıntılardan doğan gerginlik sebebi ile önlemler arttırılmış, polis stadın çevresinde kuş uçurtmuyor ancak kuşların imparatoru Karakartal polis molis takmadı öyle bir uçtu ki adeta taraftarını, sevenlerini mest etti.. Taraftarın da hakkını verelim gökgürültüsü gibiydi yine..

Rüştü, Ekrem, Mehmet takviyeleri biraz olsun meyvelerini vermiş, Beşiktaş’ımız sahada ayakları daha bir güvenle yere basan birbirleriyle oynama arzusu çok daha yüksek yardımlaşan bir takım görüntüsü içerisindeydi..

Buna Fernandes ve Quaresma’nın seyir zevkini arttıran hareketleri, geçen maça oranla az da olsa artmış Egemen Sivok uyumu, ve orta sahada Mehmet’in krallığını ilan etmesi de eklenince, takımımız farka gitmesini bildi..

Negatif olarak göze çarpanları sürekli bu köşede dile getireceğiz. Çünkü ileride bizim ligde ve Avrupa’da konumumuzu bunlar, günlük yapılan iyi işlerden daha çok belirleyecektir..

Öncelikle Egemen ve Sivok’un birbirlerine çok yakın kalıp kenar bekleri ile aralarına deplase olan herkesi kalecinin kucağına oturtmaları göze çarpan ilk sıkıntı...

Bunda kenar beklerinin de kendi adamları ile stoperlerden sarkanlar arasında kalırken vermek zorunda olacakları üst düzey mücadele de belirleyici olacak keza Beşiktaş’ta, büyük takımda oynamak zaten bu yüzden zor...

Sonrasında Quaresma’nın defansa yardım etmeyişi ve bazı dakikalarda sadece kendine oynuyor havası sergilemesi de takım içerisinde zaman zaman gerginliklere sebep oluyor bu da çok belli...

Bir de hocanın herkes Mustafa tercihini beklerken Adriano’nun son günlerini anımsatan Edu tercihi pek hoş karşılanmadı desek yeridir..

Keza kendisi topla akarken ince işleri ara paslarını beceremeyip bir iki kere sürekli daha arkadan deplase olan Quaresmayı gördü.

Az top oynayan bile bilir ki bu işin kolayına kaçmaktan başka bir şey değil, ha ön liberosunuz boş kaçan adam varken topu dönüp stopere vermişsiniz, ha forvetsiniz ofsayt çizgisinde ince iş yapıp gol atıp asist yapmak varken topu 20 metre arkadan ters kanattan akan adama atıyorsunuz.. Fark yok..

Ayrıca attığı golde de son vuruşu yapmadan önce vücuduna öyle şekilli bir pozisyon aldırmaya çalışması da fiziken ne kadar geride olduğunun bir kanıtı gibiydi.. Eminim o topa sola doğru akarken durmadan vursaydı direk Şişli Etfal’in yolunu tutardı, İnönü Stadı'nı bilenler için söylüyorum, eski açıkta da kramponunu ararlardı sabaha kadar..

Hoca’nın biraz daha takım üzerinde disiplin sağlaması şart.. Özellikle toplu savunma konularında.. Bunu da notlarım arasında sizlere iletmek isterim..

Güzel bir futbol akşamı sonrası güzel bir galibiyetle grup liderliğini de elimize geçirmiş olduk..

Hayırlısı olsun efendim..

Sevgi ve saygılarımla..

Burak Ozan (Toldo)Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Yazarın diğer yazıları
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL