Basketbolda, Erkekler Türkiye Kupası ikinci gün son maçında Beşiktaş Sompo Japan, TOFAŞ'ı 89-83 mağlup ederek, yarı finale yükseldi. Beşiktaş Sompo Japan yarı finalde Anadolu Efes ile karşılaşacak. Mücadele 16 Şubat Cumartesi saat 16:00'da başlayacak.
Karşılaşmaya TOFAŞ, rakibine oranla daha iyi bir başlangıç yaptı ve 4-0'lık skorla öne geçti. Bursa ekibi adam adama savunma yaparak rakibine şans tanımadı. TOFAŞ, hücumda topu iyi çevirerek kolay sayı şansı bulurken, 7-1'lik avantaj yakaladı. Çeyreğin bitimine 5 dakika kala toparlanan ve üst üste sayılar bulan Beşiktaş Sompo Japan 8-7 öne geçmeyi başardı. İlk çeyreğin son 2 dakikasına 15-15 eşitlikle girildi. Periyodun son 1 dakikasına 21-15 önde giren TOFAŞ, çeyreği de 25-20 üstün bitirdi.
İlk çeyrekte hücumda bir türlü organize olamayan Beşiktaş Sompo Japan, ikinci periyoda Pressey'in 3 sayılık basketiyle başlayarak farkı 2 sayıya (25-23) indirdi. Hızlı hücumla sayılar bulan siyah-beyazlılar çeyreğin 2,5 dakikalık bölümünde 27-26 öne geçti. Siyah-beyazlılar devrenin bitimine 1 dakika kala farkı 9 sayıya (45-36) çıkardı. İyi oyununu sürdüren Beşiktaş Sompo Japan, ilk yarıyı da 48-39 önde tamamladı.
Beşiktaş Sompo Japan ikinci devreye üst üste bulduğu sayılarla başlarken farkı da 13 sayıya (53-40) çıkardı. TOFAŞ rakibin özellikle hücumdaki top kayıplarını iyi değerlendirdi ve skoru 53-48'e getirdi. Üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikası 58-50 siyah-beyazlı ekibin üstünlüğünde geçildi. Periyodun son 2 dakikası 67-54 Beşiktaş Sompo Japan üstünlüğünde geçilirken, TOFAŞ hızlı hücumlarla bir türlü aradaki farkı eritemedi. Skorda 67-56 üstünlükle çeyreğin son dakikasına giren siyah-beyazlılar, bu bölümü 69-58 önde bitirdi.
Final periyoduna TOFAŞ art arda bulduğu 7 sayıyla başladı ve farkı 4 sayıya kadar (69-65) indirdi. Beşiktaş Sompo Japan son periyottaki ilk sayılarını Gibson'un faul atışlarından buldu. Çeyreğin ilk 4 dakikalık bölümde 14-2'lik seri yakalayan TOFAŞ, skoru 72-71 lehine çevirmeyi başardı. Karşılaşmada final periyodunun ilk 5 dakikası 75-74 Beşiktaş Sompo Japan üstünlüğünde geçildi. Bu dakikadan sonra iki takım da karşılıklı sayılar bulurken son 3 dakikaya siyah-beyazlılar 81-77 önde girdi. Beşiktaş Sompo Japan, Samet Geyik'in hücum ribauntlarındaki performansıyla maçtan 89-83 galip ayrılmasını bildi.
Salon: Ankara
Hakemler:
Zafer Yılmaz, Altuğ Köselerli, Ziya Özorhon
TOFAŞ: Garrett 14, Yiğit Arslan 6, Mejia 18, Weems 16, Muhsin Yaşar 4, Elegar 9, Kadji 10, Barış
Ermiş 2, Berkan Durmaz 4, Muhaymin Mustafa
Beşiktaş Sompo Japan: Pressey 8, Erkan Veyseloğlu 2, Burak Can Yıldızlı 9, Buva 5, Rich 30, Benzing 9,
Gibson 13, Kenan Sipahi, Samet Geyik 13
1. periyot: 25-20
Devre: 39-48
3. periyot: 58-69
Beş faulle çıkan: 38.00 Weems
(TOFAŞ)

Sergej Jakirovic'ten Premier Lig, Acun Ilıcalı ve Türkiye açıklaması!

Cristian Romero transferinde dev yarış: Inter, Atletico Madrid ve Arsenal

Manchester City, Barcelona'nın Rodri teklifini reddetti!

Chelsea'de yaprak dökümü! Tam 16 oyuncu gönderilecek

Parma, El Bilal Toure transferini duyurdu

Bruno Fernandes, Altay Bayındır'a veda etti

Hull City'den orta sahaya takviye: Hjerto-Dahl imzayı attı

Manchester United, Altay Bayındır'ı Celta Vigo'ya kiraladı!

Atletico Madrid'den Sörloth kararı! İşte istenen rakam

James Trafford, rekorla Leeds United'a gitti

























