Bu haberi yazdır
Ve sonunda Nihat'ı sattılar
 
Ve sonunda Nihat'ı  sattılar
Beşiktaş Yönetimi, Teknik Direktör Christoph Daum’un karşı çıkmasına rağmen Nihat’ı 5 milyon dolar karşılığında gizlice R.Sociedad’a verdi. Sezon başından bu yana ekonomik krizden kurtulmaya çalışan yönetim, genç futbolcuyu devre arasında İspanya’ya gönderecek. Nihat karşılığında İspanyol ekibinin Litvanyalı forvet oyuncusu Jankauskas Siyah - Beyazlı takıma gelecek.Sezon başından bu yana Nihat’ı takımda tutmaya çalışan Daum’a yöneticilerin, "Nihat’ı unut, onu sattık" dedikleri belirtildi. Yöneticiler, bu kararın temelinde Nihat’ın 1.5 yıl sonra serbest kalmasını gösterdiler ve, "Parasal sıkıntılar var. Böyle bir teklife hayır demek yanlış olurdu. Hem kulübü, hem de oyuncuyu düşünmek zorundayız" diye konuştular.

Beşiktaş, genç yıldızı 6 milyon dolara Real Sociedad'a sattı. Siyah beyazlı kulüp, Toshack'ın çalıştırdığı İspanyol ekibiyle kesin anlaşma sağladı. Aralık ayından itibaren Real Sociedad formasını giyecek olan Nihat, 3 yıl için 3 milyon dolar transfer ücreti alacak.

Siyah beyazlı kulüp, Nihat Kahveci'yi Real Sociedad'a sattı. Asbaşkan Yıldırım Demirören ile İcra Kurulu Başkanı Hüsnü Güreli, dün İspanyol kulübünün yöneticileriyle İstanbul'da yaptıkları pazarlık sonucunda Nihat'ı satmayı kararlaştırdılar. İki kulüp arasında yapılan anlaşmaya göre Real Sociedad, Beşiktaş'a bonservis ücreti olarak 6 milyon dolar ödeyecek. 3 yıllık sözleşme imzalayacak olan Nihat ise 3 milyon dolar alacak. İspanya'da ara transfer dönemi Aralık ayında başladığı için Nihat, Kasım ayının sonuna dek siyah beyazlı forma giyecek. Genç futbolcu, Aralık ayı başında İspanya'ya gidip, sözleşme imzalayacak.

Bu arada Christoph Daum'u istifa noktasına getiren sebeplerden birinin de Nihat'ın satışı olduğu ortaya çıktı. Daum, önceki gün kendisini istifadan vazgeçirmeye çalışan Başkan Serdar Bilgili ve Hüsnü Güreli'ye, ‘‘Nihat'ı satmanızı kesinlikle istemiyorum’’ dedi.Ancak Bilgili ve Güreli, kulübün mali sıkıntıda olduğunu belirtip, ‘‘Bu krizde 6 milyon dolar parayı başka nereden bulacağız? Senin istediğin oyuncuları ancak Nihat'ı satarsak alabiliriz’’ dediler.Daum, bunun üzerine, ‘‘Siz, kararınızı vermişsiniz. İstediğim oyuncuların alınması için size 15 gün süre veriyorum’’ diye konuştu.

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL
En çok yorumlanan haberler