Milli takımda yapılan revizyonun ardından ilk kez maça çıkan millilerin birbirlerini tam olarak tanımadıkları gözden kaçmadı.
Bedava bilete hücum!
Türkiye ile Çek Cumhuriyeti A Milli Takımları arasında oynanan özle
maçta, bilet fiyatlarının 2 YTL olması ve futbolseverlerin milli maça büyük ilgi göstermesi izdihama neden oldu. Polis, milli maçın başladığı
saatlerde, dolduğu için stadın kapılarını kapatırken, içeriye girmek için hücum eden futbolseverleri durdurmakta zorlandı.
Öğle saatlerinden itibaren Atatürk Spor Kampleksi'ne gelen İzmirli futbolseverler, önce saat 18.00'de oynanan ve A2 Milliler'in 3-1 kazandığı maçı izledi. İki maçın ard arda oynanması yüzünden stada çok sayıda taraftar geldi. Aşırı ilgi yüzünden 75 bin kişilik stat tıklım tıklım dolarken, ilk belirlemelere göre, statta 58 bin kişinin bulunduğu öğrenildi. Bu arada stadın kapıları, izdihamın önlenmesi için, karşılaşmanın başladığı saat 21.00 sıralarında girişlere kapatıldı.
Stat kapılarının kapatılmasının ardından stadın güvenliğini sağlamakla görevli olan İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güvenlik güçleri, futbolseverlere megafonla sürekli anons yaparak, kapıların kapandığını belirterek dağılmalarını istedi. Ancak, polisin uyarılarına kulak asmayan futbolseverler, içeri girmek isteyince, güvenlik güçleri ile futbolseverler arasında tartışmalar yaşandı. Bunun üzerine stada çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Polisin, stada girme umudu ile bekleyen taraftarları kapılara yüklenmeyerek dağılmaları konusunda uyarı ve çabaları sürüyor.
Maçtan Notlar...
Milli Futbol Takımının, Çek Cumhuriyeti ile oynadığı özel maça İzmirli futbolseverler büyük ilgi gösterdi. Son olarak 3 yıl önce Ukrayna ile yapılan milli maçı izleme şansı bulan İzmirliler, karşılaşmaya adeta akın etti. A2 milli takımlar maçının ikinci yarısından itibaren Atatürk Stadı dolmaya başladı; 50 binden fazla seyirci maçı izledi.
Bu arada kapalı tribündeki bazı taraftarların basın tribününe girmesi kargaşaya yol açtı. Gazeteciler ayakta kalırken taraftarların basın tribününden çıkarılması için çevik kuvvet ekipleri çağrıldı.
Galatasaray-Vestel Manisaspor maçında bazı taraftarların kendine küfretmesi nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Hasan Şaş, İzmir'de taraftarların ilgisiyle moral buldu. Takımın ısınmak için sahaya çıkmasıyla birlikte taraftarların sevgi gösterisinde bulunduğu Hasan Şaş, tribünlere giderek seyircileri selamladı.
Alsancak Stadı'nda yapılan Ümit Milli Takımlar arasındaki karşılaşmayı izleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets ve Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, daha sonra Atatürk Stadı'na gelerek, A2 ve (A) Milli maçlarını da takip etti.
Teknik direktör Fatih Terim'in, ilk 11'de Gökhan Zan, Gökhan Ünal, Mehmet Topuz, Uğur Boral gibi genç
oyunculara şans vermesi dikkati çekti. Protokol tribünde 180, basın tribününde de 205 kişinin akredite olarak müsabakayı izlediği bildirildi. Türkiye
ile Çek Cumhuriyeti (A) Milli Futbol Takımları arasında yapılan özel maçın hakem ve takım kadroları şöyle:
Stat: İzmir Atatürk
Hakemler: Florian Meyer, Marcus Scheibel, Sönke Glindemann (Almanya)
Türkiye: Rüştü, Tolga Seyhan, Gökhan
Zan, Hüseyin, Mehmet Topuz, Uğur Boral, Hasan Şaş, Tuncay, Gökhan Ünal, Necati, Ersen
Çek Cumhuriyeti: Cech, Jankulovski,
Poborsky, Rosicky, Polak, Stajner, Jiranek, Baros, Ujfalusi, Rozehnal, Plasil
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Govou, Endrick transferine temkinli!

Atletico Madrid, Leon Goretzka için harekete geçti!

Enzo Maresca'dan Semenyo yanıtı!

Real Madrid'de Vinicius için kapılar kapalı!

Acun Ilıcalı: "100 milyon sterlin harcadım"

Zeki Çelik: "Gasperini çok etkili; 10 gün yürüyemedim"

Lyon mutlu sona ulaştı: Endrick

Manchester United'da orta saha için büyük plan!

Roma, Axel Disasi için harekete geçti

Lewandowski'den sürpriz karar!



















