Bu haberi yazdır
Şimdi ne olacak? Daum'un davası uzayacak gibi...
 
Şimdi ne olacak? Daum'un davası uzayacak gibi...
Beşiktaş Teknik Direktörü Christoph Daum, hakkında sürdürülen uyuşturucu davasının daha haftalarca sürebileceğini söyledi. Daum, Koblenz Eyalet Mahkemesi’nde sürdürülen dava arasında yaptığı açıklamada, “Benimle birlikte yargılanan şahısların cezaları belli olduktan sonra, benim davamın da kısa süre içinde bitmesini bekliyordum, ancak daha haftalarca uzayacak gibi görünüyor” dedi.

Koblenz Eyalet Mahkemesi, Daum’un avukatlarının talebi üzerine Bonn’da görev yapan adli tıp doktorları Burkhard Madea ile Frank Musshoff’un, Daum’un saç örneğinden elde edilen yüksek kokain değerleri ile ilgili olarak görüşlerinin alınmasını kararlaştırdı. Avukat Ralph Mayer, karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sözkonusu doktorların, kokain testini yapan Herbert Kaeferstein’ın elde ettiği sonuçları en iyi şekilde değerlendirebilecek uzmanlar olduklarını belirtti.

Savcı Jörg Angerer ise, Madea ve Musshoff’un ifade vermesine itiraz ederek, bu doktorların Daum’un yakın çevresinden geldiklerini ve uzman olarak değil, ancak tanık olarak dinlenebileceklerini kaydetti. Daum, 63 kez 3’er ya da 5’er gram kokain satın almak ve 100 gram kokain almak için talimat vermekle suçlanıyor.

Mahkemenin en az 4 ay daha uzayacağı haberi, yönetim içinde büyük huzursuzluk yarattı. İç ve dış transferi Yıldırım Demirören ile Sinan Engin’e bırakan, Daum konusundaki son kararı kendisinin vereceğini vurgulayan Başkan Serdar Bilgili, mahkeme konusunda yorum yapmayacağını, ancak Daum ile görüşeceğini vurguladı.

Tatil nedeniyle Fransa’da bulanan Demirören, “Duruşmadan bugün (dün) bir karar çıkmasını bekliyorduk. Ama Daum’un avukatlarının bir üst mahkemeye gitmeye karar verdiğini öğrendik. Bu gelişme işin daha 3 ya da 4 ay daha uzayacağını gösteriyor. Daum konusunu perşembe günü yeniden değerlendireceğiz” dedi. Yönetim kurulu toplantısında çoğunluğun kararına uyularak Daum ile yolların ayrılabileceği öğrenildi.

Bu arada Daum ve avukatının dün gece Köln’de Parma yöneticileri ile pazarlık yaptığı iddia edildi. Ünlü çalıştırıcı da İtalyan Kulübü’nün kendisiyle ilgilendiğini itiraf etmişti. Bir sürpriz gelişme de İstanbul’da yaşandı. Sinan Engin’in, “Daum giderse, bu kulüpte büyümüş birisi göreve gelir” diyerek ima ettiği Samet Aybaba ile yöneticilerin büyük ihtimalle anlaşma sağladığı ileri sürüldü.

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL
En çok yorumlanan haberler