Fenerbahçe ile oynanan kupa maçında rakip takım oyuncularına yönelik eylemlerinden dolayı PFDK'ya sevk edilen ve talimatlar gereği minumum 8 maç men cezasıyla karşı karşıya kalan Ricardo Quaresma'ya bu kez iyi haber geldi.
TFF Hukuk Müşavirliği'nin Souza'ya yönelik eylemiyle minimum 3 maç (Madde - 43 Kural Dışı hareket) ve Mehmet Ekici'ye yönelik eylemiyle de minimum 5 maç men (Md.44 Saldırı) eylemleriyle toplam 8 maç men cezası tehlikesiyle karşı karşıya kalan Beşiktaşın Portekizli yıldızı PFDK'nın bu yılki emsal kararlarıyla alacağı cezanı 6 maçın altında olacağı belirlendi.
Disiplin Kurulunun, bu sezon tıpkı Quaresma gibi rakibine yönelik eylemlere karşı "saldırıdan" (Minimum 5 maç) sevk edilen benzer vakaların tümünü "şidetli hareket" (Minimum 3 maç) kapsamında değerlendirerek karara bağladığı ortaya çıktı.
PFDK'nın bu sezon "saldırıdan" sevk edilen Hataysporlu Murat Paluli, Hacettepeli Übeyde Adıyaman ve Adanasporlu Magaye'ye saldırı yerine şiddetli hareketten (Kural dışı) ceza kesmesi Quaresma'yı Mehmet Ekici'ye yönelik eylemi konusunda 5 yerine 3 maçlık bir ceza tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış oldu.
Buna göre Beşiktaşın yıldız futbolcusu PFDK'nın emsal kararlarıyla hem Souza hem de Mehmet Ekici'ye yönelik eylemleri şiddetli hareket (Kural dışı) kapsamında değerlendirilerek karara bağlanacak.
Her bir eylemden 3'er maç olmak üzere toplamda 6 maç men cezası teplikesiyle karşı karşıya kalan Quaresma'ya büyük ihtimalle rakip takımın oyuncusu Souza'ya yönelik fiiliyle ilgili haksız tahrikten indirim uygulanacak. Souza'ya yönelik şiddetli hareketinden 2 (tahrik indirimli), Mehmet Ekici'ye yönelik eyleminden dolayı da 3 maç ceza tehlikesiyle karşı karşıya kalan Quaresma'ya çıkacak muhtemel cezanın 5 maç men olabileceği belirlendi.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Laporta'dan Messi dönüşüne yanıt: "Romantik ama çok zor"

Kolo Muani'nin dönüş tarihi belli oldu!

Makelele'den Real Madrid'e sert eleştiri: "Sorun hakem değil"

Villarreal yeni Rodri'sini yetiştiriyor: Carlos Macia

Barcelona, Manchester City ve Dortmund, milli araya kayıpsız girdi

Mourinho derbi sonrası çılgına döndü! "Zavallı" diyerek elindeki fotoğrafı gösterdi

Real Madrid TV: "La Liga'yı bırakıp gideriz!"

İspanya'da olay: Jose Mourinho

Milan, Lecce'yi de geçip seriyi sürdürdü

PSG, Marsilya deplasmanında kazandı!


















