Bu haberi yazdır
Myhre'nin sakatlığı ciddi
 
Beşiktaş’ta, Cumartesi günü yapılan Göztepe maçında sakatlanan kaleci Thomas Myhre’nin en az 4 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Kulüp doktoru Yalçın Yavuzer, Myhre’nin sakatlığının bekledikleri kadar ciddi olmadığını ifade etti. Yavuzer, Myhre’nin, köprücük kemiğinin omuz eklemiyle birleştiği bağlarda yırtık belirlediklerini belirterek, “Bu da köprücük kemiğinde çıkık meydana getirmiş. Ameliyat olabilir de olmayabilir de. Ama biz ameliyatsız bir tedavi uygulamayı düşünüyoruz” diye konuştu. Dr.Yavuzer, sağ kolunu askıya aldıkları Myhre’nin 4-5 hafta takımla birlikte olamayacağını kaydetti. Myhre’nin Norveç’te kendi doktoruna da muayene olacağını belirten Dr.Yavuzer, “Büyük olasılıkla Myhre’yi ikinci yarıya hazır duruma getireceğiz” dedi.

Son haftalarda başarılı bir grafik çizen ve son 3 resmi maçta gol yemeyen Beşiktaş savunmasına adeta nazar değdi. Siyah-beyazlıların başarılı file bekçisi Thomas Mhyre, Göztepe maçında ciddi bir sakatlık geçirirken, Ahmet Yıldırım ise yine gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Bu 2 oyuncunun Gaziantepspor ile yapılacak ilk yarının son maçında forma giyemeyecek olmaları, teknik direktör Christoph Daum’u sıkıntıya soktu. Alman teknik adam, geçen haftalarda “Mhyre olsaydı, puan cetvelinde şimdi daha iyi durumdaydık” diyerek suçladığı kaleci Fevzi’yi Gaziantepspor karşısında zorunlu olarak görevlendirecek. Daum’un ayrıca, Ahmet Yıldırım’ın yerine Ali Eren’i, savunmanın sağında da Khlestov veya Erman’ı oynatması bekleniyor.

Göztepe’yi farklı skorla yenerek, ligde üst üste 6. galibiyetine imza atan Beşiktaş, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde de izin yapmadan, Gaziantepspor maçı hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Christoph Daum yönetiminde, Fulya Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 1.5 saat süren idmanda siyah-beyazlı futbolcular, kondisyon çalışmasının ardından, dar alanda çift kale maç yaptı. Daum da antrenman maçı öncesi saha çevresinde 5 tur koşu yaparken, bu nedenle bir hayli yorulduğu gözlendi.

Bu arada antrenmana, sakatlıkları süren Mhyre, Fevzi, Stavrum, Yasin Sülün, Baya ve Ahmet Yıldırım katılmadı. Antrenmanın son bölümünde, Ali Eren ile tartışan Sertan, sinirlenerek idmanı yarıda bıraktı.
Siyah-beyazlı futbolcular, Pazar gününü izin yaparak geçirdikten sonra, Gaziantepspor maçı hazırlıklarını 18 Aralık Salı gününden itibaren sürdürecek.

Kulüp doktoru Yalçın Yavuzer, Bayram Bektaş ve Yasin Sülün’ün devre arasında büyük bir olasılıkla burunlarındaki et parçaları nedeniyle ameliyat olacaklarını söyledi. Dr.Yavuzer, 2 futbolcunun da nefes alma zorluğu yaşadıklarını ve yapılacak basit bir operasyonla, bu rahatsızlıklarının giderileceğini bildirdi.
Bayram ve Yasin Sülün’ün sakatlıklarına da değinen Dr.Yavuzer, “Bayram’ın geçen yıl ameliyat olduğu bölgede ağrıları var. Ancak durumu şu an daha iyi. Yasin’in de Gaziantepspor maçında oynayıp, oynamayacağı ise, hafta içinde kesinlik kazanır” diye konuştu.

Artroskopi olması nedeniyle, İspanya Ligi takımlarından Real Sociedad’a transferi askıya alınan Nihat Kahveci’nin, 20 Aralık Perşembe gününden itibaren koşulara başlayabileceği bildirildi. Kulüp doktoru Yalçın Yavuzer, Nihat’ı Pazar günü muayene ettiğini ve durumunun çok iyi olduğunu belirterek, bu futbolcunun kısa sürede yeniden sahalara döneceğini söyledi.

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL
En çok yorumlanan haberler