İlhan Mansız, üzerlerindeki siyah-beyaz renkli formalar ve ellerindeki Türk bayraklarıyla kendisini çiçeklerle karşılayan, genç kızların çoğunlukta olduğu hayranlarını da Japonca "Konniçiva" (Merhaba) diyerek selamladı. Mansız, daha sonra halkla ilişkiler ve reklam faaliyetlerini yürüten Sunny Side Up şirketi yetkilileri ile birlikte akşam saatlerinde basın toplantısı düzenleyeceği ANA Otel'e hareket etti.
Narita Havaalanı'nda soruları yanıtlayan İlhan Mansız, Vissel Kobe takımına transferinin çok kısa bir süre içinde gerçekleştiğini ve her şeyin bir anda olup bittiğini belirterek, "Beşiktaş takımının yöneticileri de anlaşmışlardı zaten" diye konuştu. Japon takımına transferinin hem Türk futbolu, hem de kendisi için iyi bir fırsat olduğunu kaydeden Mansız, "Değişik bir ülke, değişik bir kültür. Elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi. Kendisinin Japonya'da çok sevildiğinin ve oynadığı reklam filmlerinin büyük ilgi gördüğünün anımsatılması üzerine Mansız, şunları söyledi:
"Kısmet tabii... Eğer Dünya Kupası'nda buraya gelip oynamasaydık beni nereden tanıyacaklardı. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen bu ilginin devam ettiğini görmek beni çok sevindirdi. Bu kadar ilgi karşısında gerçekten çok heyecanlandım. Ama daha oynadığım reklamları izleme olanağı bulamadım." Futbol yaşamına Almanya'da başladığını daha sonra da Türkiye'de top koşturduğunu anımsatan Mansız, "Almanya'da doğup büyüdüğüm için yabancı bir ülke gözüyle bakmıyorum. Türkiye zaten benim anavatanım. Bu nedenle ilk kez yurtdışındaki bir takımda futbol oynamak benim için değişik bir tecrübe olacak" diye konuştu.
Mansız, "Hayat arkadaşım" dediği kızının annesi Nina ile 6 aylık kızı Aimee'nin daha sonra Japonya'ya geleceklerini belirterek, "Kızım henüz çok küçük ve yol da çok uzun olduğu için bu sefer yalnız geldim" dedi. İlhan Mansız, akşam saatlerinde düzenleyeceği basın toplantısının ardından yarın Kobe'ye geçeceğini ve burada öncelikle takım yöneticileri, teknik direktör ve takım arkadaşlarıyla tanışacağını söyledi.
Burada taraftarlar ve hayranlarıyla bir tanışma toplantısı düzenleneceğini kaydeden Mansız, sağlık kontrolünden geçtikten sonra da muhtemelen Perşembe günü yeni takımıyla anlaşmaya imza atacağını bildirdi.
Ülkenin önde gelen gazetelerinde İlhan Mansız'ın Vissel Kobe takımına transferiyle ilgili haberler yer almaya devam ediyor. Haberlerde, oyuncunun 2006 yılının Ocak ayına kadar sürecek 2 yıllık anlaşma imzalayacağı, bunun için de 4.5 milyon dolar alacağı bildirildi. Mansız'ın anlaşmayı imzalamasının ardından Almanya'ya döneceği ve 20 Şubat'ta tekrar Japonya'ya gelerek, 13 Mart'ta yapılacak açılış maçına katılacağı belirtildi.
Şukan Asahi dergisi de son sayısında İlhan Mansız'ın Japon takımına transferine yer ayırdı. Mansız'ın Japonya'da "prens" olarak adlandırıldığı belirtilen haberde, futbolcunun "tutkunu" olan ve kendi radyo programında "İlhan Köşesi" düzenleyen Miki Sakakami'nin görüşlerine yer verildi. Sakakami, "Gol attığındaki güler yüzü çok tatlı. Asya havası var ve Beckham ile karşılaştırdığımızda İlhan'ı daha yakın hissediyorum" dedi.
Türkiye Büyükelçiliği Basın Ataşesi Sinan Kürün de "İlhan'ın Japonya'da ilgi gördüğü Türkiye'de de biliniyor. Birçok Türk İlhan'ın Japonya'da oynamasına taraftar" diye konuştu.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Manchester United'a evinde şok sonuç!

West Ham ile Brighton gol düellosunda yenişemedi

Semih Kılıçsoy, İtalya'da haftanın 11'inde!

Manchester City'de Antoine Semenyo için geri sayım

Roma'dan sürpriz fesih kararı!

Manchester United, McTominay'ı istiyor!

Milan, Maignan ile masaya oturuyor!

Borussia Dortmund, Oscar Bobb'un peşine düştü!

Vitinha: "Iniesta ve Modric, rol modellerim"

Barcelona'dan Dusan Vlahovic'e yakın takip!

















