Bu haberi yazdır
Kartal'ın 109. sınavı!
 
Kaynak : Anadolu Ajansı
Kartal'ın 109. sınavı!
Beşiktaş, Rusya'nın FC Zenit takımıyla yarın yapacağı UEFA Kupası (H) Grubu 2. maçıyla birlikte, Avrupa kupalarında 109. karşılaşmasına çıkacak.

Kara Kartal, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 13 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 8 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

"Kara Kartal", bugüne kadar Avrupa'da yaptığı 108 maçta, 32 galibiyet, 52 yenilgi, 24 de beraberlik aldı.

Avrupa'da bugüne dek rakip fileleri toplam 122 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 167 gol gördü.

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında hükmen galibiyetleri de bulunuyor.

UEFA Kupası'na 9. kez katılan Beşiktaş, bugüne dek 4 kez ilk turda elenirken, 1996-97 ile 2003-2004 sezonlarında 3. tura, 2002-03 sezonunda ise çeyrek finale çıktı. Kartal, geçen sezon ise grup maçlarında elendi.

Beşiktaş, 9. kez katıldığı UEFA Kupası'nda, bugüne dek yaptığı 40 maçın 14'ünü kazandı. Bu karşılaşmaların 16'sında sahadan yenilgiyle ayrılan siyah-beyazlılar, 10 beraberlik alırken, 56 gol atıp, kalesinde 51 gol gördü.

Beşiktaş, Avrupa kupalarında en farklı skorlu galibiyetini 5-0 ile 2002-2003 sezonunda aldı.

Kara Kartal, UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Bosna-Hersek'in FK Sarajevo takımını 5-0 yenerek, Türk takımlarının da şimdiye dek deplasmanlarda elde ettiği en farklı skorlu galibiyeti almış oldu.

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu yenilgisini 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde aldı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda deplasmanda İngiltere'nin AFC Leeds United takımına 6-0 yenilen siyah-beyazlılar, böylece tarihindeki en ağır yenilgiyi almış oldu.

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL
En çok yorumlanan haberler