Bu haberi yazdır
Kara Kartal yarı finalde
 
Kaynak : Karakartal ve AA
Kara Kartal yarı finalde
Beko Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final serisi üçüncü maçında Beşiktaş Cola Turka, Bandırma'da oynadığı Banvit'i 102-96 yenerek seride durumu 3-1 yaptı ve adını yarı finale yazdırdı. Siyah- Beyazlı ekipte 21 sayıyla oynayan Kaya Peker en skorer oyuncu oldu.

Maça Sinan'ın 3 sayılık basketiyle başlayan Beşiktaş Cola Turka, Kaya Peker ile de basketler bularak 2. dakikayı 7-5 önde geçti. Banvit ise Kartal'a Crispin'in 8 sayısıyla karşılık verdi ve 3. dakika 10-9 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçildi. Pota altını Kaya Peker ve Drobnjak ile iyi kullanan Siyah-Beyazlılar, Dalmau ve Sinan'ın da 3 sayılık basketleriyle 8. dakikada 8 sayılık farka ulaştı: 17-25. Maçın ilk çeyreğini de Beşiktaş Cola Turka, 30-21 önde kapayan taraf oldu. İkinci çeyreğe hızlı giren Kartal, Nicevic ve Dalmau'nun basketleriyle 16. dakikada farkı 16 sayıya çıkardı: 29-45. İkinci çeyrekte Banvit ise üst üste hücumlardan boş dönünce ilk yarı da 54-41 Beşiktaş Cola Turka'nın üstünlüğüyle sona erdi. Üçüncü çeyrekte iyi savunma yapan Turuncu Yeşilli ev sahibi ekip, Yunus ve İnanç ikilisinin 3 sayılık basketleri ve Adeleke'nin de pota altı sayılarıyla 28. dakikada 24-17'lik seri yakalayarak farkı 6 sayıya indirmeyi başardı: 65-71. Seyirci desteğini de arkasına alan Bandırma temsilcisi üçüncü çeyreğin bitimine 50 saniye kala Yunus'un attığı 3 sayılık basketle farkı 3'e indirdi: 68-71. Ancak üçüncü çeyreği de Kartal 71-68 önde kapamayı başardı. Son çeyreğe de hızlı başlayan Banvit, 31. dakikada Crispin'in attığı 3 sayılık basketle eşitliği sağladı: 71-71. Beşiktaş ise Shumpert'ın 3 sayılık ve Erkan'ın da faul basketiyle 32. dakikada 6 sayı öne geçti: 71-77. Turuncu Yeşilli ekip ise İnanç'ın 5 sayısı ve Adeleke'nin de pota altı basketiyle 36. dakikada tekrar eşitliği yakaladı: 85-85. Maçı bırakmayan Beşiktaş Shumpert'ın serbest atıştan attığı sayılar ve Kaya Peker'in de faul basketiyle son 2 dakikaya 5 sayı farkla 92-87 önde girdi. Maçı 102- 96 kazanan Beşiktaş Cola Turka, seride durumu 3-1 yaptı ve yarı finale yükseldi.

SALON: Kara Ali Acar
HAKEMLER: Erşan Kartal, Ersan Ergüler, Alper Özgök
BANVİT: Crispin 23, İnanç 16, Caner, Ümit 5, Adeleke 8, Harvey 22, Yunus 20, Jones, Mutlu 2
BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Dalmau 9, Kaya 21, Drobnjak 13, Apodaca 10, Sinan 9, Mehmet, Erkan 7, Shumpert 20, Nicevic 11, Onur 2
1.PERİYOT: 21-30
DEVRE: 41-54 (Beşiktaş Cola Turka)
3.PERİYOT: 68-71
5 FAUL: 38.45 Kaya Peker (Beşiktaş Cola Turka)

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Facebook Page Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL
En çok yorumlanan haberler