Bu haberi yazdır
İnönü'ye bakanlık darbesi
 
İnönü'ye bakanlık darbesi
Kültür ve Turizm Bakanlığı, BJK İnönü Stadı’nın “eski açık tribün’ olarak nitelendirilen bölümün üzerinin kapatılmasıyla ilgili inşaatı mühürledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, stadın eski açık tribün olarak adlandırılan ve üzerinin kapatılması çalışmaları süren bölümünün inşaatını, “Anıtsal ve tarihi değerlerin olduğu bir alan” olduğu gerekçesiyle durdurduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre stadın olduğu yerde daha önce Dolmabahçe Sarayı’na ait “has ahırların” olduğunu ve bunların yıkıldığını bildiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, tribün inşaatının durdurulmasına gerekçe olarak, 1939 yılında temeli atılan ve 1947 yılında kısmen tamamlanan stadın anıtsal ve ve tarihsel değerlerle doğal değerlerin biraraya geldiği ve koruma alanı olarak nitelendirilebilecek bu çevrenin, görüntü değerleriyle de bütünleşen bir alan olarak kentin dokusuna katılmasını gösterdi.

Bakanlık, gerekçesinde İnönü Stadı’nın İstanbul 3 numaralı Koruma Kurulu’nun 05.11.1992 gün ve 5336 sayılı kararıyla, korunması gerekli kültür varlığı olarak olarak tescil edilen Dolmabahçe Sarayı’na aralarından yol geçmesinden karşın cephe vermesinden dolayı, statta yapılacak bütün fiziksel uygulamalardan önce izin alınması gerektiği, ancak Beşiktaş Kulübü’nün bu uygulamayı gerçekleştirmediğini belirtti.

Beşiktaş Belediye Başkanlığı ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun görüşü alınana dek eski açık tribünlerin üzerinin kapatılması inşaatının durdurulmasının kararlaştırıldığı açıklandı.

Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Bizi Takip Edin
Karakartal Twitter Karakartal Facebook Page Karakartal RSS Karakartal İphone Karakartal Mobil
En çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL
En çok yorumlanan haberler