Maçın ilk yarısında tribünlerin boş olmasından dolayı olsa gerek, elindeki ofsayt bayrağını bir takım bayrağı sanan yan hakem Beşiktaş'ın o kadar net pozisyonlarda bayrağını salladı ki, Beşiktaş'ın iki golünü yemiş oldu. Bunlara Bülent Yıldırım iptal ettiği iki golü de ekler isek, kötü oynadığı bu maçta bile Beşiktaş maçı 4-5 farkla galip gelebilirdi. Ayrıca Bülent Yıldırım'ın Nobre'nin attığı ilk golde sahada nerdeyse ameliyat olan İBB kalecisinin geçirdiği zamanı da maçın sonuna eklemeden bitirmesi bir başka ayıbı idi. Aslında ne desek boş, iyi bir yolda yolan Beşiktaş'ın önüne bu tip hakem engelleri daha çok çıkacak.
Gelelim Beşiktaş'a; Ertuğrul Sağlam ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim. Tamam, Zapo ve Sivoc uyum içinde ve çok iyi oyuncular ama onların bu uyumunu tetikleyen önlerindeki çift liberolu sistem. Eğer bu sistemi bozarsanız neler olabileceğini bu gece gördük, Beşiktaş savunması ligde daha golü olmayan İBB karşısında bile ilk yarıda kalesinde sayısız pozisyon verdi. Buna bir de Sivok'un sakatlığı eklenince oyuna giren Gökhan Zan ile beraber Beşiktaş defansı geçen seneki aciz görüntüsüne döndü.
İkinci yarıya çift ön liberolu sisteme dönen Beşiktaş'ın kalesinde pozisyon görmemeye başladı ama her nedense tıpkı geçen seneki hastalığı gibi kalesindeki iki duran toptan biri gol oldu biri de direkten döndü.. Bu sezonki resmi maçlarda Gökhan Zan'ın oynadığı yaklaşık 250 dakikada kalesinde 4 gol gören Beşiktaş, Zan'ın oynamadığı yaklaşık 500 dakikada kalesinde hiç gol görmedi. Bunu sadece Gökhan Zan'a bağlamak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama hem geçen sezonu hem de oynadığı milli maçlardaki duran toplardan yenilen golleri düşünecek olursak boyu nerdeyse 2 metreye varacak olan Gökhan Zan'ın, kafa ile yenilen bu gollerde defansın ritmini bozduğu aşikâr gibi duruyor.
Eziyet stadında oynanan, Beşiktaş'ın da kötü bir gününde olduğu maça hakem damgasını vurdu. Verilmeyen goller ve komik ofsayt kararları ile puanları çalınan Beşiktaş uzun maratonda ufak da olsa bir yara aldı. Hem önündeki UEFA kupasını hem de Turkcell Super Ligi'ni düşünerek şunu kolaylıkla söyleyebiliriz, Ertuğrul Sağlam ne isterse denesin ama çift ön liberolu sistemden asla vazgeçmesin.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın

Hansi Flick'ten Atletico Madrid'e büyük övgü!

Nice taraftarları, futbolculara saldırdı!

Manuel Neuer'in geleceği için açıklama!

Juventus'ta Vlahovic şoku!

Wirtz için açıklama: "Slot sözünü tutmadı"

Avrupa'da 5 büyük ligin 3'ünde liderler değişti

Ajax - Groningen maçı yarıda kaldı!

Edin Dzeko, megafonla taraftara seslendi!

Frankfurt'u Batshuayi kurtardı

10 kişi Lille, son anlarda güldü!





















