Ali Sami Yen Stadı’nda hafta sonu karşılaşacak olan Galatasaray ile Beşiktaşımız, derbi öncesinde Fransa’da karşı karşıya geldiler. Siyah-beyazlılarımızın daha önce teklifte bulunduğu Lorient’in savunma oyuncusu Sylvain Marchal için devreye girdiği belirtilen Galatasaray'ın, ilk görüşmeleri yaptığı öğrenildi.
Kartalımızn, daha Ertuğrul Sağlam zamanından bu yana istediği ancak almayı başaramadığı futbolcuya yönetimden bu kez izin çıktığı, devre arasında transferinin gerçekleşebileceği vurgulandı. Galatasaray'ın önerisinin yanında Beşiktaş’ın teklifini de değerlendirmeye alan Lorient’in, “2 milyon euro getiren alır” diyerek tavrını belirlediği ifade edildi.
Transfer teklifleriyle ilgili açıklamada bulunan Marchal, “Lorient’ten ayrılmamın en büyük nedeni, Avrupa’da rekabete girecek bir takımda oynamak istememdendir. Kulübümün de zorluk çıkarmayacağını biliyorum. Sadece 3+1 yıllık sözleşme istiyorum. Çünkü 28 yaşındayım ve gideceğim takımda jübilemi gerçekleştirmek düşüncesindeyim” diye konuştu.
Geçen dönemde bu futbolcunun transferiyle uğraşan ancak gerçekleştiremeyen Beşiktaş Futbol Şubesi eski Sorumlusu Celal Kolot, “Mükemmel bir oyuncu. Sadece stoper değil, sağ bekte ve ön liberoda da görev yapabiliyor. Onu almak için Lorient’in kapısını çaldığımızda başkan bırakmayacağını belirtip, fiyat bile söylemedi. Onu çok seviyorlar. Eğer Beşiktaş alırsa büyük iş başarır” dedi.
MARCHAL’IN LİG KARNESİ
SEZON KULÜP MAÇ GOL
2003-04 Metz 24 -
2004-05
Chateauroux- 2.Lig (Kiralık)
2005-06 Metz 2 -
2006-07 Lorient 35 1
2007-08 Lorient 28 1
2008-09 Lorient 16 -

Milan, Füllkrug'u kiralıyor!

PSG'den Luis Enrique'ye tarihi sözleşme

Sacha Boey için ayrılık ihtimali!

Wayne Rooney'den Gyökeres için mesaj

Solskjaer için açıklama: "Daha fazlasını hak ediyordu"

Barcelona'dan ligde dev seri!

Fiorentina'nın büyük hasreti sona erdi!

Bayern Münih, 3 puanı 4 golle aldı!

Barcelona'nın serisi 8 maça yükseldi!

Nico Paz'dan Real Madrid yanıtı!


















