Yabancı VAR uygulamasında dil problemi
Yabancı VAR uygulamasında maliyet ile birlikte dil sorunu da ciddi bir soru işaretine neden oluyor.

Fotoğraf : AA
Hakem sorununa çözüm için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği'nin ortaklaşa bulduğu yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) hakemi sistemi, hiç hesapta olmayan yeni sorunları da beraberinde getiriyor.
Sistemin TFF'ye maliyeti, 450 bin Euro olarak hesaplanıyor. Bu rakamı zaten borç yükü içinde yüzen kulüpler ödeyecek. Daha önemli bir sorun var: Türk hakemleri yeterince İngilizce bilmiyor.
FIFA kokartına aday hakemler, bir süre önce İngilizce sınavına girdi. Katılan hakemlerin hiçbiri İngilizce sınavını geçemedi. Sahadaki İngilizce bilmeyen hakemin yabancı VAR hakemi ile nasıl ve ne kadar sürede iletişim kurup anlaşabileceği, Merkez Hakem Kurulu'nu (MHK) kara kara düşündürüyor.
Karakartal mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayınEn çok okunan haberler
AVRUPA'DAN FUTBOL

Bayern Münih'ten Chelsea karşısında net galibiyet!

Liverpool, Atletico Madrid'i 90+2'de yıktı!

PSG, Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı!

Real Madrid ve PSG, Saliba'nın peşinde!

Real Madrid'e Alexander-Arnold şoku!

Juventus'tan Kenan Yıldız kararı!

Real Madrid'e Trent Alexander-Arnold şoku!

Eintracht Frankfurt, Galatasaray maçına hazır

Kenan Yıldız: "Her zaman bunu yapmak istiyorum"

Xabi Alonso: "Arda hala öğreniyor ve gelişiyor"

Real Madrid maçında, Filistin bayrakları stada alınmadı!
En çok yorumlanan haberler